Ткаченко зреагував на запрошення до Київради

Ткаченко зреагував на запрошення до Київради

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував запрошення від імені голови КМДА Віталія Кличка на сесію Київради, аби заслухати інформацію про захист історичної спадщини столиці.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Фейсбуку.

«Віталію Володимировичу добре відомо, що наразі я в офіційній відпустці, а не спонтанному відрядженні. Очевидно, на це і був розрахунок. І все як завжди через публікації у соцмережах. Проте не на тих напали. Завтра у КМДА очікуйте на мою заступницю, Світлану Фоменко», - написав очільник МКІП.

Водночас він запросив (після свого повернення з відпустки 2 вересня) Кличка до міністерства: «Щоб Ви, як очільник столиці, розповіли, чому режими історичних ареалів у Києві одні з найгірших в країні».

Окрім того, Ткаченко поставив такі запитання:

  • Чому і досі не затверджений історико-архітектурний план Києва?
  • Чому дозволи на будівництво в історичному ареалі видаються в обхід МКІП?
  • Чому міністерство змушено спонукати місто затверджувати пам’ятки місцевого значення?

«І ще багато «чому», - додав очільник МКІП.

«Ви знайшли «причини», щоб не з'явитися на засідання РНБО. Дуже сподіваюся, у Вас вистачить мужності приїхати в Міністерство та публічно відверто відповісти на всі запитання, поставлені як на засіданні РНБО, так і громадою столиці», - резюмував Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко назвав «жахом і соромом» знесення у Києві садиби Барбана

Як повідомлялося, Київська міська рада запросила на своє засідання, яке відбудеться у вівторок, 31 серпня, міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та начальника Головного управління Національної поліції у Києві Івана Вигівського.

Відповідні листи направлені від імені міського голови Віталія Кличка. Як зазначено у листах, керівників органів державної влади запрошено відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та у зв'язку із численними зверненнями депутатів Київської міської ради.

Зокрема, Олександра Ткаченка запрошено «з метою заслуховування інформації про діяльність у сфері охорони культурної спадщини у місті Києві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-