Поліція опитала та відпустила людей, які зносили інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні

Поліція опитала та відпустила людей, які зносили інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні

Укрінформ
Після інциденту на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві, де сталася штовханина між поліцейськими і громадянами, які намагалися здійснити демонтаж встановленої інсталяції, до поліції доставили 8 громадян, їх анкетні дані встановлені.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила пресофіцер Печерського райуправління поліції Києва Оксана Тищенко.

«У нас було не затримано - доставлено до управління поліції 8 осіб. Наразі всі вони опитані, щодо всіх встановлені анкетні дані і їх відпустили. Уже ніхто (із доставлениих осіб – ред.) у Печерському управлінні поліції не перебуває», - поінформувала Тищенко.

Як повідомлялося, генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло розповів, що у Києві на Алеї Героїв Небесної сотні встановлюють декорації для святкової постановки до Дня Незалежності, яка зображатиме історію України від давніх часів до сьогодення.

Читайте також: «Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: Кличко каже, Київ дозволу не давав

Він зазначив, що музею концепція відома усно, але письмово до них ніхто не звертався, і ніхто не повідомляв, що будуть саме такі конструкції, і саме там їх будуть встановлювати.

Окрім того, столичний мер Віталій Кличко також заявив, що конструкції в радянському стилі на Алеї Героїв Небесної сотні є “недоречними”.

Група людей на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві зруйнували конструкції в радянському стилі, які мали слугувати декораціями для святкової постановки до Дня Незалежності. Під час демонтажу сталися сутички з поліцією, яка прибула на місце події.

Читайте також: В ОП сказали, хто відповідає за інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні

Правоохоронці встановлюють обставини інциденту на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Україна святкуватиме 24 серпня День Незалежності. Урочистості до 30-річчя цієї дати розпочнуться із 22 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-