Ексдиректора київського дитячого інтернату підозрюють у привласненні 300 тисяч

Ексдиректора київського дитячого інтернату підозрюють у привласненні 300 тисяч

Укрінформ
У Києві колишнього директора Святошинського дитячого будинку-інтернату підозрюють у привласненні 300 тис. грн, виділених на встановлення системи кондиціонування та вентиляції.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Ювенальні прокурори Святошинської окружної прокуратури Києва спільно зі Святошинським управлінням поліції викрили ексдиректора інтернату і керівника підрядної організації у розтраті та привласненні бюджетних коштів.

Встановлено, що між будинком-інтернатом та приватним товариством був укладений договір про встановлення системи кондиціонування та вентиляції будинку-інтернату та здійснення її оплати за рахунок коштів місцевого бюджету. Після встановлення обладнання колишній керівник без залучення спеціалістів з технагляду надав розпорядження здійснити оплату послуг, обсяг яких був завищений на суму близько 300 тис. грн.

Ексдиректору інтернату та керівнику приватного товариства повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191(привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підготовлене клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Читайте також: У Києві екскерівнику Муніципальної охорони оголосили підозру у привласненні бюджетних коштів

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня до суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього керівника ДП «Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон» у Києві та директора товариства за фактами заволодіння державними коштами під час ремонту тенісних кортів.

Фото: www.ombudsman.gov.ua / Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-