Під посольством Білорусі у Києві – акція пам’яті Шишова

Під посольством Білорусі у Києві – акція пам’яті Шишова

Фото
Укрінформ
Під будівлею посольства Білорусі у Києві наразі відбувається жалобна акція, присвячена пам’яті загиблого голови громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталія Шишова.

Акція зібрала кількасот активістів, земляків, знайомих та друзів Віталія Шишова, тут чимало правоохоронців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вулиця вщерть наповнена людьми, багато з них прийшли з квітами і лампадками. Учасники акції тримають біло-червоно-білі стяги Білорусі, фото Шишова з написами "Світла пам’ять герою вільної Білорусі", скандують "Живе Білорусь", "Герої не вмирають, допоки їх пам’ятають".

Люди під посольством вимагають об’єктивного розслідування. Всі, хто знав Шишова, одностайно зазначають, що не вірять у те, що він міг сам вкоротити собі віку. Вони кажуть, що це убивство, заподіяне або спецслужбами Білорусі, або спільно з ФСБ Росії.

Під посольством Білорусі у Києві проходить акція, присвячена пам’яті Шишова Фото: hromadske

Як повідомляв Укрінформ, слідчі перевіряють дві версії смерті громадянина Білорусі Віталія Шишова, якого знайшли повішеним 3 серпня. Йдеться про самогубство або вбивство.

Раніше повідомлялося, що 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Читайте також: Дівчина Шишова переконана, що він не міг скоїти самогубство

Білоруський дім в Україні заявляє, що за главою організації Віталієм Шишовим велося стеження. У БДУ наголосили, що в організації Шишов брався за всі сфери діяльності: допомога релокантам, проведення акцій проти режиму Олександра Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроєктів, що допомагають співвітчизникам, формування діаспори в Україні. У БДУ переконані, що «це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса».

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-