Дівчина Шишова переконана, що він не міг скоїти самогубство

Дівчина Шишова переконана, що він не міг скоїти самогубство

Укрінформ
Божена Жолудь, дівчина голови «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова, якого напередодні знайшли повішеним у Києві, розповіла, що не вірить, що він міг скоїти самогубство.

Як передає Укрінформ, про це вона розповіла білоруській службі Радіо Свобода.

«Ми обидва тиждень хворіли, лежали в ліжках і дивилися фільми. Звичайно, настрій хворої людини не на підйомі, але жодних поганих думок у Віталія не було. Впевнена, він не міг покінчити життя самогубством. У нього не було підстав для цього. І так зі мною вчинити він не міг. У нас були спільні плани на майбутнє», - сказала Жолудь.

Вона розповіла, що Шишов не завжди ходив бігати, а час від часу, за бажанням. Останнім часом у його поведінці вона не помітила нічого незвичайного чи дивного.

Читайте також: Bellingcat візьметься за розслідування смерті білоруса Шишова

За словами дівчини, Віталій не отримував прямих погроз, але він мав погані передчуття.

«Він мені цього не виказував, але написав одному з наших знайомих за тиждень до трагедії: у мене погане передчуття, якщо що, доглянь за Боженою. Щоб до Віталія підходили незнайомці – такого не було. Одного разу до мене на вулиці в центрі міста підійшли деякі люди – як потім виявилося, вони записували і знімали», - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Читайте також: Зеленський тримає на контролі розслідування смерті Шишова – прессекретар

Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, у тому числі версію вбивства, замаскованого під суїцид.

«Білоруський дім в Україні» заявив, що за Шишовим велося стеження.

У Міжфракційному депутатському об'єднанні «За демократичну Білорусь» вважають, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повинен взяти розслідування смерті керівника «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова під особистий контроль, оскільки до цього можуть бути причетні білоруські спецслужби.

Як повідомляється на сторінках «Білоруського дому в Україні» в соцмережах, Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі в протестах у Гомелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-