Аномальна злива: у деяких районах Києва зафіксували 80% місячної норми опадів

Аномальна злива: у деяких районах Києва зафіксували 80% місячної норми опадів

Фото
Укрінформ
У деяких районах столиці, де менш ніж за годину випало до 80% місячної норми опадів, дорожники вже ліквідували 95% підтоплень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційний портал Києва. 

За уточненими даними гідрометцентру, унаслідок аномальної зливи в Києві за 40 хвилин у деяких районах випало до 80% місячної норми опадів. Рівень поверхневих вод через негоду сягав позначки в 30-60 мм (залежно від району) при місячній нормі опадів для липня на території Києва у 75 мм. Тому каналізаційна система столиці була фізично не спроможна увібрати в себе таку кількість води. Додаткові проблеми створювали і підземні річки – Либідь, Сирець, Почайна, Клов, рівень води у яких різко піднявся.

Наслідками негоди стали повалені дерева, короткочасне підтоплення вулиць, руйнування дорожнього покриття.

Читайте також: Кличко пояснив підтоплення у Києві «понаднормовою кількістю опадів»

Працівники гідротехнічних служб районних шляхово-експлуатаційних підприємств КК «Київавтодор» оперативно ліквідовували наслідки негоди.

Злива у Києві / Фото: Анатолій Сірик, Олена Худякова, Укрінформ

"Станом на 15:30 ліквідовано 95% підтоплень, зокрема на вулицях: Вишгородській, Автозаводській, Братиславській, Зодчих, Стеценка, бульварі Ромена Роллана, проїжджій частині під шляхопроводом біля ст. м. «Берестейська», площі Героїв Бреста, проспекті Григоренка, на перетині вулиць Драгоманова та Мишуги, на проспекті Бажана, проспекті Палладіна тощо", - ідеться у повідомленні.

Тривають роботи на вулицях Олени Теліги і Котельникова.

Станція метро «Берестейська» / Фото: Інна Бородаєва, Укрінформ

Унаслідок негоди пошкоджено дорожнє покриття на вулицях Живописній, Вишгородській та і проспекті Правди. На місці працюють фахівці дорожньої служби.

Читайте також: За пів години у Києві випала майже тижнева норма опадів

Як повідомляв Укрінформ, у Києві через погіршення погоди наземний транспорт курсував без дотримання розкладу руху. Окрім того, станції метро «Берестейська» і «Академмістечко» були зачинені на вхід та вихід із технічних причин (потрапляння води в касову залу станції). 

Ліквідація підтоплення на станції метро «Академмістечко» / Фото: Олена Худякова, Олександра Бутова, Укрінформ

У столиці під час зливи у понеділок, 19 липня, впало близько 150 дерев.

Перше фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-