СБУ і ДБР виявили багатомільйонні зловживання у Київавтодорі та КМДА

СБУ і ДБР виявили багатомільйонні зловживання у Київавтодорі та КМДА

Фото, відео
Укрінформ
СБУ і ДБР задокументували масштабне розкрадання бюджетних коштів посадовими особами комунальної корпорації «Київавтодор» та одного з департаментів КМДА.

Про це йдеться у повідомленнях їхніх прес-служб, передає Укрінформ.

Так, оперативники Служби безпеки встановили, що у жовтні-листопаді 2020 року КК «Київавтодор» провела закупівлю всесезонних машин для літнього та зимового утримання доріг. За результатами проведених тендерів компанія уклала договори з підпорядкованою їй комерційною структурою. Предмет договору - поставка 24 дорожніх комбінованих машин на загальну суму 141 млн грн.

Посадовців Київавтодору та Київміськради викрили у привласненні 110 млн гривень / Фото: ДБР та СБУ

За попередніми оцінками, закупівлю здійснено за значно завищеними цінами. У такий спосіб лише цією закупівлею Київавтодор завдав збитки столичному бюджету на більше ніж 20 млн грн.

Читайте також: У метро Києва «наварили» 12 мільйонів на лампочках, підряднику оголосили підозру

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України проведено низку обшуків у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, КК «Київавтодор», в офісах комерційних структур та за місцями фактичного проживання фігурантів справи.

Вилучено фінансову документацію, електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

Читайте також: Колишній в.о. ДФС «намалював» собі максимальні премії та до 1000% надбавки

Заходи із викриття схеми проводяться спільно з Державним бюро розслідувань та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин привласнення бюджетних коштів.

Держюбю розслідувань у совю чергу повідомило, що викрило схему привласнення 110 млн грн з бюджету посадовцями комунальної корпорації «Київавтодор» та одного із департаментів КМДА.

Встановлено, що посадовці закупили за завищеними цінами вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг. У результаті оборудки було привласнено понад 110 млн грн бюджетних коштів.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України пройшли санкціоновані обшуки за місцями здійснення злочинної діяльності, під час яких вилучені документи, що підтверджують протиправний характер діяльності фігурантів.

Читайте також: Колишній народний депутат та чиновники Київради «кришували» МАФи у переходах

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомялв Укрінформ, сьогодні, 8 липня, у приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та Комунальної корпорації «Київавтодор» слідчі Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурора Офісу Генеральної прокуратури провели обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-