У Києві судитимуть співробітницю інституту, яка хотіла продати небезпечні штами

У Києві судитимуть співробітницю інституту, яка хотіла продати небезпечні штами

Укрінформ
Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно ексспівробітниці інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів за фактом привласнення небезпечних штамів вірусів з метою збуту.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

Колишня співробітниця інституту, будучи відповідальною особою за підтримання виробничих та контрольних штамів вірусів, що зберігаються в колекції Національного центру штамів мікроорганізмів України, маючи доступ до них, для особистого збагачення незаконно винесла флакони зі штамом вірусу ньюкаслської хвороби птиці.

Щоб приховати злочин, обвинувачена порушувала методику отримання посівної культури вірусів, тобто зменшувала кількість вихідних зразків для отримання нового пасажу (зараження чутливої клітини з метою отримання від неї нової популяції вірусу), не повертала їх до сховища мікроорганізмів, а частину новоутвореного матеріалу привласнювала.

Читайте також: У Президентському університеті майбутнього буде кластер біотехнологій з клінікою

Штами вірусу підозрювана незаконно зберігала з метою подальшого збуту за місцем свого проживання у побутовому холодильнику, де вони і були виявлені у ході обшуку.

Своїми діями колишня працівниця завдала збитків Державному науково-контрольному інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів на суму понад 111 тис. грн.

Завдані збитки відшкодовані шляхом повернення штамів вірусів у власність інституту.

Читайте також: Зеленський домовився про співпрацю з ОАЕ у галузі біотехнологій, IT та кібербезпеки

Обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду Києва для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні в селі Строїнці на Буковині зафіксували спалах африканської чуми свиней - вже другий у регіоні протягом останніх кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-