СБУ викрила «чорного» нотаріуса, який завдав державі мільйонних збитків

СБУ викрила «чорного» нотаріуса, який завдав державі мільйонних збитків

Укрінформ
Кіберфахівці СБУ задокументували факти незаконної діяльності приватного нотаріуса у Києві, який завдав державі збитків на мільйони гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу системно займався незаконною реєстрацією прав власності на нерухоме майно. Він діяв за попередньою змовою з групою осіб.

«Фактично він реєстрував «порожні місця» у центрі столиці. При цьому вказував, що на такому місці існує багатоповерховий будинок. Підставні особи, на яких реєстрували нерухомість, продавали ці об’єкти або ж «передавали право» на забудову земельних ділянок, всупереч їхньому цільовому призначенню», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві затримали нотаріуса на хабарі в 1,2 мільйона

Як зазначається, зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 362 КК (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

У СБУ додають, що правоохоронці встановили й інші факти несанкціонованих дій зловмисника в Єдиному та Державному реєстрах, яким буде надано належну правову оцінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-