Кількість резервістів тероборони у Києві треба збільшити у 10 разів – експерт

Кількість резервістів тероборони у Києві треба збільшити у 10 разів – експерт

Укрінформ
У столиці укладено близько 300 контрактів на проходження служби в резерві територіальної оборони, однак кількість резервістів необхідно збільшити ще в 10 разів.

Про це під час міжнародного круглого столу на тему: "Розвиваємо оборонні спроможності держави - зміцнюємо військовий резерв" в Укрінформі розповів заступник директора Департаменту Муніципальної безпеки КМДА Михайло Щербіна.

"На сьогодні, на жаль, ми в Києві маємо близько 300 резервістів. У той час як в бригадах - близько 3-4 тисяч осіб. Тобто треба збільшити ще в 10 раз кількість резервістів. Я вважаю, що тільки якщо ми укомплектуємо територіальну оборону на 100% резервістами, патріотами, тоді ми будемо мати реальну територіальну оборону", - розповів Щербіна.

Читайте також: На Чернігівщині явка резервістів на збори перевищила 100%

Водночас, за його словами, наразі Україна має близько 200 тис. резервістів.

"Резерв почав створюватися в нашій країні з 2006 року, і на початок війни у нас було близько 2 тисяч резервістів, які підписали контракт і проходили збори. Збори як правило проводились щорічно. Але після початку мобілізації більшість із них були призвані до бойових військових частин, брали участь у антитерористичній операції, і таким чином цей ресурс резервістів ми вичерпали. Але у 2016 році, коли почалися звільнення перших хвиль мобілізації, ми перейшли до створення оперативного резерву першої черги. На сьогодні у нас близько 200 тисяч резервістів. і на сьогодні деякі наші бойові бригади мають 2-3 комплекти резервістів. І на сьогодні у нас достатня кількість резервістів, щоб укомплектувати всі бойові військові частини", - розповів Щербіна.

Читайте також: Окупанти проводять командно-штабні навчання в ОРДЛО і агітують резервістів

Водночас у столиці є система територіальної оборони. Вона складається із 25 бригад і загальна чисельність - близько 100 тисяч осіб.

"Я бачу єдиний шлях створення нормальної територіальної оборони - це об'єднання усіх Зброних Сил України, бригад, військоматів, з місцевими державними адміністраціями та громадськими організаціями патріотичної спрямованості. Ми запрошуємо до територіальної оборони усіх патріотів, всі громадські ветеранські організації", - наголосив він.

Як повідомлялося, у Києві триває укомплектація 112-ї бригади територіальної оборони. На сьогодні уклали близько 300 контрактів на службу в територіальному резерві. Бригада територіальної оборони спільно з підрозділами КМДА покликана забезпечити оборону міста, захист населення, а також стратегічно важливих об’єктів і комунікацій столиці у разі будь-яких провів військової агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-