На Чернігівщині явка резервістів на збори перевищила 100%

На Чернігівщині явка резервістів на збори перевищила 100%

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині явка резервістів у перший день навчань територіальної оборони області склала 112%.

Про це повідомляється на сайті Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"Висока явка резервістів на навчання тероборони - це саме той лакмусовий папірець, який демонструє суспільні настрої в Чернігівській області. Попри різні песимістичні прогнози, Чернігівщина вкотре не словом, а ділом показала свій патріотизм", - прокоментувала подію очільниця ОДА Анна Коваленко.

На Чернігівщині явка резервістів на військові збори перевищила сто відсотків / Фото: Чернігівська ОДА

За її словами, понадпланова явка у перший день військових зборів - особиста ініціатива резервістів, призов яких був запланований на наступні дні.

За інформацією з облдержадміністрації, 13 травня відбулося офіційне відкриття навчань та складання резервістами присяги на вірність Україні.

Читайте також: Хомчак розповів про плани ЗСУ щодо контрактників і резервістів

Як повідомляло агентство, 12 травня на Чернігівщині розпочалися двотижневі навчання з територіальної оборони. Участь у них беруть 2000 військовозобов’язаних оперативного резерву 2 черги та резервістів 119 окремої бригади територіальної оборони оперативного командування "Північ". Базові табори зборів розмістяться на територіях усіх п’яти (за новим адмінподілом) районах області та в місті Чернігові.

Під час навчань відпрацьовуватимуться питання спроможності місцевих органів влади та органів військового управління до формування загонів територіальної оборони та підготовки особового складу до виконання покладених завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-