Два будинки сімейного типу в Києві отримали нові авто

Два будинки сімейного типу в Києві отримали нові авто

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко передав два нових автомобілі для столичних будинків сімейного типу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Однією з першочергових потреб таких родин є забезпечення автотранспортом. Ми поступово робимо так, щоб кожен дитячий будинок сімейного типу в столиці мав у своєму користуванні автомобіль. Починаючи з 2016 року, за кошти міського бюджету вже придбали 23 авто. І сьогодні ми вручаємо батькам-вихователям ще двох дитячих будинків сімейного типу ключі від нових автомобілів», – підкреслив Кличко.

Читайте також: Ткаченко закликає ходити з дітьми у кіно та читати книги

Мер столиці також привітав всіх із Міжнародним днем захисту дітей і зазначив, що це свято, цей день – нагадування суспільству про важливість захисту прав кожної дитини.

«На сьогодні в столиці 2376 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На щастя, майже всі вони влаштовані до сімейних форм виховання: опіка, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. І дуже приємно відзначити, що в столиці функціонує вже 31 дитячий будинок сімейного типу», – сказав Кличко.

Два будинки сімейного типу у Києві отримали нові авто / фото: пресслужба Віталія Кличка

Він зазначив, що місто виплачує щомісячну адресну матеріальну допомогу (від 1000 до 1500 грн на кожну дитину) сім’ям, які взяли на виховання дітей із інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також до Міжнародного дня захисту дітей патронатні вихователі, прийомні батьки та батьки-вихователі отримають одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету в розмірі від 7000 до 20000 грн.

Читайте також: В Україні упродовж року знайшли понад 14 тисяч зниклих дітей

Особливої уваги столиця приділяє дитячим будинкам сімейного типу, в кожному з яких виховується від 5 до 10 дітей. Місто допомагає їм, зокрема, надаючи і облаштовуючи житло для великих родин. За останніх три роки Київ надав квартири 7 таким родинам, які створили будинки сімейного типу.

Як відомо, 1 червня в Україні та світі традиційно відзначається День захисту дітей. Свято було засновано у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше відзначалося у 1950 році в 51 країні світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-