Сто тисяч тюльпанів від Нідерландів у центрі Києва є знаком дружби - почесний консул

Сто тисяч тюльпанів від Нідерландів у центрі Києва є знаком дружби - почесний консул

Фото
Укрінформ
Висаджені на Михайлівській площі та майдані Незалежності у Києві сто тисяч голландських тюльпанів є знаком дружби та вдячності.

На цьому наголосив у Національному заповіднику "Софія Київська" на закритті Українсько-нідерландського фестивалю почесний консул України в Амстердамі Еміль де Севрен Жакет, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сто тисяч тюльпанів - це знак дружби та вдячності. Я щиро захоплююся стійкістю і наполегливістю українського народу. Сто тисяч - це не просто випадкове число, воно також вшановує пам'ять загиблих героїв під час Революції гідності 2014 року символічними однією тисячею тюльпанів для кожного із героїв Небесної сотні", - зауважив почесний консул.

Читайте також: У Нідерландах вшанували пам'ять лідера ОУН Коновальця

Він нагадав, що проєкт вирішили розпочати в жовтні минулого року.

"У Нідерландах, мабуть, знадобився б рік на всі дозволи та погодження. Тоді я пізнав прагматичну українську культуру, оскільки українці часто планують все короткостроково, це робить їх дуже гнучкими. Я був вражений гнучкістю та наполегливістю усіх залучених сторін", - сказав Еміль де Севрен Жакет.

Він подякував партнерам, залученим до реалізації проєкту. Це, зокрема, Міністерство культури та інформаційної політики, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Нідерланди Всеволод Ченцов, "Київзеленбуд", авіакомпанія МАУ, нідерландські компанії.

Читайте також: Ткаченко ініціює послаблення карантину для проведення масових заходів

Після закриття фестивалю тюльпанів відбулася зустріч заступниці міністра культури та інформаційної політики Світлани Фоменко з послами іноземних держав.

У межах заходу також проведено зустрічі з послами Нідерландів, Іспанії, Польщі, Португалії, Індії, Хорватії, Індонезії, дипломатами делегації Європейського Союзу.

Під час зустрічі обговорено широке коло питань у сфері культури, кіноіндустрії, креативних індустрій, туризму та інформаційної політики, що дасть змогу значною мірою активізувати культурний обмін між державами та народами, а також зміцнити міжнародне співробітництво шляхом ініціювання та започаткування нових взаємовигідних проєктів.

Українсько-нідерландський фестиваль // Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Як повідомлялося, у травні в Києві відбувся Українсько-Нідерландський фестиваль. У його межах пройшли “Фестиваль тюльпанів” та Українсько-Нідерландський бізнес-форум. Торік у листопаді дипломати висадили на Михайлівській площі та майдані Незалежності 100 тисяч цибулин кращих сортів тюльпанів, які Нідерланди подарували Києву на знак пам’яті про подвиг героїв Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-