Обшуки в Києві: метрополітен заявляє про політичний тиск

Обшуки в Києві: метрополітен заявляє про політичний тиск

Укрінформ
У КП «Київський метрополітен» заявляють, що багато комунальних підприємств столиці в останній тиждень стали заручниками політичного тиску.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київський метрополітен у Фейсбуці.

«Останній тиждень структурні підрозділи Київської міської адміністрації та багато комунальних підприємств стали заручниками політичного тиску на міську владу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 13 травня представники Київської міської прокуратури та ГУ ДФС провели обшуки в адміністрації Київського метрополітену.

Читайте також: У ДФС розповіли, що правоохоронці робили у будинку Кличка

«Запити стосувалися діяльності ПАТ «Київметробуд» щодо будівництва метро на Виноградар. Зокрема запитувалися договірні документи з ТОВ «Емпоріум бетон», ТОВ «Скайбуд», ТОВ «Завод автоштамп», ТОВ «Максісофт» та інші. Водночас представникам міської прокуратури та ГУ ДФС було надано копії договорів між КП «Київський метрополітен» та ПАТ «Київметробуд». Навіть ті, що надавалася за запитами раніше», - сказано в повідомленні.

У Київському метрополітені наголошують, що підприємство проходить всі передбачені законодавством планові та позапланові перевірки та аудити, а також надає безперешкодний доступ до всіх приміщень. Звітність публікується на сайті метрополітену.

Читайте також: Кличко каже, що обшуки в Києві - це атака проти нього особисто

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві провела обшуки в офісному приміщенні КП «Київський метрополітен».

Обшуки проходили у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар».

Фото: прокуратура Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-