Київ готується до великого дощу – може випасти до 60% місячної норми

Київ готується до великого дощу – може випасти до 60% місячної норми

Укрінформ
У Києві бригади гідрослужб працюють у посиленому режимі у зв'язку із загрозою підтоплень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційний портал Києва.

За прогнозами синоптиків, тиждень з 17 до 24 травня має бути дощовим. Можлива кількість опадів – близько 37-40 мм (60% місячної норми). Синоптики попереджають також про залпові грозові дощі.

За інформацією комунальної корпорації «Київавтодор», бригади гідрослужб працюють у посиленому режимі, зокрема очищають оглядові колодязі, чистять решітки зливостоків, ремонтують зливоприймачі.

Читайте також: Україну прогріє до +30° та омиє грозами

“Колектори дощової каналізації очищають гідромоніторами. Працює нова каналопромивочна машина. Вона поєднує функції мулососа і гідромонітора. Для розчистки оглядових колодязів використовують іншу спецтехінку – механізми для очищення колодязів і причепи. Нині задіяно 32 одиниці спецтехніки. Під час інтенсивних дощів на місцях можливих підтоплень чергуватиме додаткова спецтехніка”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україну накриють грози з градом, місцями шквали до 20 м/с

Київавтодор має 73 одиниці спецтранспорту і спецзасобів для ліквідації наслідків негоди.

Як повідомляв Укрінформ, тиждень в Україні почнеться з дощів і гроз. У Києві та області 17 травня очікуються грози ( I рівень небезпечності, жовтий). Температура вночі 8-14°, вдень 15-23°. Вночі невеликий, вдень помірний короткочасний дощ, гроза.

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-