«Куб» на алеї Героїв Небесної Сотні демонтують

«Куб» на алеї Героїв Небесної Сотні демонтують

Укрінформ
Цього тижня на алеї Героїв Небесної Сотні демонтують тимчасову конструкцію Виставково-освітнього простору «М3: Майдан. Меморіал. Музей», або, як скорочено його називали, – «Куб».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного музею Революції Гідності.

«Куб» був урочисто відкритий у листопаді 2019 року за участі громадськості, родин Героїв Небесної Сотні, Президента та урядовців.

Як повідомляє Національний музей Революції Гідності, «Куб» відвідало понад 4 000 відвідувачів, зокрема чимало іноземців. Тут відбулася низка заходів: вечори поезії, дискусії, зустрічі-спогади про Майдан та війну. Виставкою, що всередині «Куба», проведено 68 екскурсій.

Читайте також: Музей Майдану пропонує визнати нацпам’яткою алею Героїв Небесної Сотні

Виставка, розташована на чотирьох поверхах спіральних галерей, розкривала ключові теми, які має висвітлювати майбутній Музей: історія українських Майданів, світовий контекст подій. Найбільша частина виставки – про Революцію Гідності, Небесну Сотню. Останній поверх, з якого можна було побачити ландшафт усієї алеї Героїв Небесної Сотні, присвячений майбутньому, тому, як ми зберігатимемо цю пам’ять – там відвідувачі могли оглянути проєкти Музею Революції Гідності та Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Експозицію доповнив аудіопроєкт «Багатоголосся» – у «Кубі» звучали голоси очевидців та учасників Майдану.

Як відомо, «Куб» розташований на місці, де невдовзі розпочнеться будівництво Музею Майдану.

Читайте також: «Куб» на алеї Героїв Небесної Сотні претендує на європейську нагороду

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого 2021 року в Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що проєктувально-будівельні роботи щодо Музею Революції Гідності розпочнуться цього року. У Бюджеті-2021 на цей проєкт закладено 50 млн грн. Переговори з переможцем архітектурного конкурсу - німецькою компанією Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH - перебувають на завершальній стадії.

17 лютого Кабінет Міністрів затвердив план заходів зі вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні на 2021—2025 роки. План, зокрема, передбачає забезпечення проєктування, будівництва та функціонування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності. Того ж дня Верховна Рада схвалила заяву, якою визнала Революцію гідності «одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-