У Києві висадили Алею свободи слова

У Києві висадили Алею свободи слова

Фото
Укрінформ
У столичному сквері біля пам’ятника журналістові Георгію Гонгадзе висадили Алею свободи слова.

Як повідомляє Укрінформ, алея із кленів та сакур висаджена в рамках проєкту “Озеленення планети”.

“Саме тут, на цьому місці й у цей день ми започатковуємо і висаджуємо алею кленів і сакур у пам’ять про Георгія Гонгадзе”, - розповіла співзасновниця благодійного фонду "Озеленення України", ініціаторка акції "Озеленення планети" Ганна Крисюк.

У Києві висадили Алею свободи слова / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

За її словами, автором ідеї створення такої алеї саме у сквері біля пам’ятника Георгію Гонгадзе виступило видання “Українська правда”, засновником якої був журналіст.

Крисюк додала, що загалом у сквері посадили 16 дерев.

“Сьогодні ця алея відкривається посадкою сакур і кленів, це також не просто так. Сакури — це символ миттєвості життя, а клени - про красу життя”, - зазначила головний редактор “УП” Севгіль Мусаєва.

Укрінформ також долучився до створення алеї. Як зауважив генеральний директор агентства Олександр Харченко, “посадити дерево – це завжди акт творення”, адже “дерево виробить кисень, дасть тінь, прикрасить місто”.

“Але щоб свобода слова в Україні була реальністю та розвивалась, самого лише кисню від нових дерев мало. Потрібні наша професійна сміливість, чесність, невтомність та креатив. Як журналісти маємо подбати про це. Отже, зміцнюватимемо свободу слова в країні, а наші дерева ростимуть. І коли дерева будуть великими, а про свободу слова можна буде не хвилюватись, зможемо сісти в тіні наших сакур та кленів й перепочити”, - підкреслив Харченко.

Читайте також: Мільйон ялинок, яблунь, пальм, олив, ліванських кедрів...

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 10 квітня на території Пущі-Водиці пройшли заходи акції "1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу" в межах проєкту "Озеленення планети".

Іменні дерева висаджували, зокрема, міністр Кабміну Олег Немчінов, державний секретар КМУ Олександр Ярема, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк та інші.

Читайте також: Екоініціативи набирають популярності по всьому світу — МКІП про «Озеленення планети»

Дипломатичну алею висаджували посли 21-ї країни.

Подібні акції пройшли також в усіх областях України. Доєдналися до неї і українські посольства за кордоном.

Ініціював екологічну акцію благодійний фонд "Озеленення України" за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України.

Метою акції “Озеленення планети” є масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-