Кличко розповів про темпи COVID-вакцинації у столиці

Кличко розповів про темпи COVID-вакцинації у столиці

Укрінформ
У Києві щеплення проти COVID-19 отримали 27 158 людей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"У Києві вже вакцинували 27 158 людей. Більшість із них – медики, це понад 14 600 осіб. Також щеплення роблять людям похилого віку - кому за 80 років. Їх вакцинували майже 4 тисячі", - сказав Кличко.

Киян інших категорій, які першочергово потребують щеплення, – майже 460 осіб, а також вакцинували військовослужбовців в ООС - 1 333 особи. Соціальних працівників та працівників підприємств критичної інфраструктури – майже 1 200 людей.

Кличко нагадав, що вакцинація від COVID-19 проходить вакциною Covishield, яку надало Міністерство охорони здоров’я. Столиця отримала 42 600 доз препарату і є першою за кількістю вакцинованих в Україні.

За його словами, вакцинація є добровільною.

Кличко також нагадав, що столиця веде переговори з кількома виробниками вакцин.

"У першу чергу виробники постачають свою продукцію країнам, які раніше законтрактували вакцини, і відбувається це на державному рівні. Містам же окремо дуже складно вести переговори, але ми це робимо", - зазначив він.

Як повідомляє мер, у Києві на сьогодні роблять 517 тестів на 100 тисяч населення.

"Київ залишається лідером за рівнем тестування на COVID-19. Сьогодні цей показник у столиці - 517 тестів на 100 тисяч населення", - розповів Кличко.

За його словами, у столиці, за направленням лікаря, тест на коронавірус можна здати в 71 пункті тестування. Такі пункти створені в амбулаторних комунальних закладах столиці. Тест за направленням лікаря - безкоштовний.

Також він зазначив, що медичні бригади продовжують забирати біоматеріал для тестування на COVID-19 у пацієнтів вдома. Тільки минулого тижня медики виїжджали до майже 2700 пацієнтів.

Читайте також: Деякі COVID-лікарні Києва заповнені більш ніж на 100% – Кличко

Як повідомлялося, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати планують звернутися до Кабінету Міністрів та Верховної Ради щодо дозволу прямої закупівлі вакцин від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Наприкінці лютого в Україну надійшло 500 тис. доз вакцини Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові, закуплені за державний кошт. Дозвіл на її використання дали Всесвітня організація охорони здоров’я, Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Наприкінці 2020 року Україна уклала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини CoronaVaс китайського виробника Sinovak. 25 березня Україна отримала 215 тис. доз вакцини CoronaVaс, наразі препарат проходить лабораторний контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-