Деякі COVID-лікарні Києва заповнені більш ніж на 100% – Кличко

Деякі COVID-лікарні Києва заповнені більш ніж на 100% – Кличко

Фото, відео
Укрінформ
Заповненість ліжок у комунальних медзакладах Києва на сьогодні становить понад 77%, однак деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на коронавірус киян, вже заповнені більш ніж на 100%. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Заповненість ліжок у комунальних медзакладах сьогодні – понад 77%. Хочу підкреслити, що деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на коронавірус киян, вже заповнені. Деякі навіть більше ніж на 100%", - розповів Кличко.

Кличко показав, як лікують хворих на коронавірус у столичній лікарні № 3 / Фото: КМДА

Він також показав відео, як лікують хворих на коронавірус у столичній лікарні №3.

Читайте також: У Кличка назвали чутками введення комендантської години у Києві

"Наприклад, міська лікарня №3, де я побував учора ввечері. Там лікарі кажуть, що працюють уже на 110 відсотків від потужності, тобто додали ще ліжка до підготовлених раніше, щоб приймати пацієнтів, яких привозить швидка", - розповів мер.

За його словами, ситуація в столиці дуже складна.

"У місті є підготовлені вільні місця в пологових будинках і в дитячих лікарнях, а більшість інших медзакладів, що приймають хворих на коронавірус, заповнені", - сказав столичний очільник.

Читайте також: Київ проситиме Кабмін дозволу на пряму закупку COVID-вакцин

За словами Кличка, з огляду на вказану ситуацію місто продовжує шукати можливості і готувати додаткові ліжка.

"Приймати пацієнтів із COVID-19 готуються, зокрема, в протитуберкульозному диспансері. Там сьогодні ремонтують систему подачі кисню, облаштовують ліжка і вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірус. А міський госпіталь ветеранів війни сьогодні приймає пацієнтів інших профілів – зокрема, терапевтичного та неврологічного, яких наразі не можуть приймати інші медзаклади, де звільнили чи звільняють ліжка, щоб лікувати хворих на коронавірус", - розповів він.

За словами Кличка, у Києві з​а минулу добу кількість киян, які захворіли на коронавірус, збільшилась на 1417 осіб.

"Ситуація із захворюваністю в нашому місті, на жаль, погіршується. Кількість хворих на коронавірус та госпіталізованих пацієнтів у Києві збільшується також. Минулої доби в місті виявили 1417 інфікованих, померли - 45 людей - 25 жінок та 20 чоловіків", - розповів він.

За його словами, усього за період пандемії в столиці - 3 701 летальний випадок від вірусу. Підтверджених випадків захворювання в місті - 170 517.

Кличко повідомив, що серед тих, хто захворіли: 819 жінок віком від 18 до 91 року та 32 дівчинки від восьми місяців до 17 років, також 528 чоловіків віком від 18 до 95 років та 38 хлопчиків від восьми місяців до 17 років. Захворіли, зокрема, 45 медиків.

Як повідомлялося, в Україні станом на 7 квітня лабораторно підтверджено 1 784 579 випадки COVID-19, з них за добу – 15 415.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-