У Києві можуть зупинити маршрутки до 9 квітня

У Києві можуть зупинити маршрутки до 9 квітня

Укрінформ
Асоціація перевізників Києва та Київської області розглядає можливість зупинити роботу маршрутних таксі до 9 квітня через нерентабельність цих перевозок в умовах жорстких карантинних заходів та постійні конфлікти з пасажирами.

Про це голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Розглядається така можливість. Перевізники будуть просити київську міську владу взагалі зупинити роботу автобусних маршрутів у режимі маршрутного таксі”, - сказав Мойсеєнко та додав: “Завтра буде остаточне рішення. Ми сьогодні будемо намагатися виконувати ці вимоги щодо кількості пасажирів. Подивимося у кінці дня, що у нас буде і тоді ухвалюватимемо остаточне рішення”.

Читайте також: Кличко сказав, коли у Києві можуть ввести локдаун і зупинити транспорт

Голова Асоціації перевізників Києва та Київської області повідомив, що ситуація складна, адже водії відмовляються працювати, оскільки вимога перевозити не більше 11 пасажирів (дозволено перевезення пасажирів в кількості більшій ніж 50% місць для сидіння - ред) не дає можливості перевізникам компенсувати витрати на пальне.

"Постійно виникають конфліктні ситуації з пасажирами, адже водії не можуть не пускати в салон людей. А з іншого боку поліція проводить перевірки та складає протоколи щодо порушення правил перевезення пасажирів у червоній зоні. Постійно конфлікти із пасажирами, які хочуть їхати. Їх не цікавить там 11 чи 12 людей. Побили вже скло у двох автобусах сьогодні та складено близько 100 протоколів по 17 тисяч гривень на водіїв (поліцією - ред)”, - сказав він.

Мойсеєнко раніше заявляв, що в Києві від суботи може подорожчати проїзд у маршрутках. Причиною такого рішення є локдаун. “Тобто, бачимо, що подорожчання — це вже таке другорядне питання”, - сказав він.

Читайте також: Київ не зупинятиме транспорт, але будуть обмеження – Кличко

Як зазначив у коментарі Укрінформу керівник Асоціації автоперевізників Київщини Олексій Павленко, мешканцям області поки що можна не турбуватися стосовно можливого здорожчання проїзду. Підстав для цього він не бачить.

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус у столиці комісія із надзвичайних ситуацій міста Києва 18 березня ухвалила рішення про запровадження суворих карантинних обмежень з 20 березня до 9 квітня. Проте вирішили, що громадський транспорт у столиці під час посиленого карантину має працювати, але з урахуванням карантинних правил та обмежень. Зокрема, дозволено перевезення пасажирів в кількості більшій ніж 50% місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу і визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-