Київ може опинитися в «червоній зоні» через тиждень – Кличко

Київ може опинитися в «червоній зоні» через тиждень – Кличко

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що столиця може потрапити у «червону» карантинну зону максимум через тиждень.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кличко повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я думаю, що час іде на декілька днів, максимум тиждень»,- сказав Кличко, відповідаючи на запитання коли Київ може потрапити у «червону зону» карантину.

Читайте також: МОЗ оновило розподіл на карантинні зони, 17 «помаранчевих»

Кличко наголосив, що динаміка розповсюдження хвороби стала дійсно загрозливою, тому Кличко звернувся до уряду з вимогою розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють в «помаранчевій зоні».

«Ми бачимо зараз останні тижні підвищення кількості захворювань. Якщо після локдауну у нас сотні людей хворіли на добу на коронавірус, то зараз ситуація ускладнюється з кожним днем. Наприклад, вчора тисяча людей захворіли, сьогодні майже 1200 людей, які захворіли в Києві на коронавірус», - сказав він.

Читайте також: В Україні за добу зробили 9 840 щеплень від коронавірусу

Також за його словами, у столиці збільшується кількість госпіталізованих.

«Якщо раніше люди тільки з симптомами, без ускладнень проходили лікування вдома, під контролем лікарів, то зараз ситуація змінилася, вірус мутує, стає агресивним і наприклад, тільки вчора було госпіталізовано приблизно 700 людей в наші лікарні. В лікарнях нашого міста зараз знаходиться більш як 3 700 хворих на коронавірус», - розповів він.

Кличко підкреслив, що кількість місць в київських лікарнях - 4,5 тисячі.

«Якщо далі динаміка буде продовжуватися, і рости захворювання, то ми не виключаємо, що через декілька тижнів місць в лікарнях не буде. Це означає, що коли людина захворіла і буде потребувати допомоги лікарів, вони не зможуть її надати», - зауважив він.

Як повідомлялося, за минулу добу кількість киян, які захворіли на COVID-19, збільшилася на 1121 особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-