В Україні за добу зробили 9 840 щеплень від коронавірусу

В Україні за добу зробили 9 840 щеплень від коронавірусу

Інфографіка
Укрінформ
​​Протягом минулої доби від COVID-19 було провакциновано 9 840 осіб, з яких одна людина отримала друге щеплення від коронавірусної хвороби.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Телеграм-каналі Міністерства охорони здоров'я.

"За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 9 840 осіб. З них вакциновано 1 дозою – 9 839 людей, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ уточнили, що другу дозу вакцини проти COVID-19 отримала лікарка, яка працювала за контрактом у Мальдівській республіці, де і отримала перше щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield).

Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено 71 923 особи, з них отримали 1 дозу – 71 922 людини, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа.

Читайте також: МОЗ запевняє, що вакцинація не викликає COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Читайте також: МОЗ збільшив інтервал між дозами CoviShield

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-