Верховний Суд поставив крапку у справі про Центр «Парковий» у Києві

Верховний Суд поставив крапку у справі про Центр «Парковий» у Києві

Укрінформ
Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду скасував рішення про визнання недійсним договору про передачу в управління комунальному підприємству "Центр організації дорожнього руху" конгресно-виставкового центру "Парковий" у Києві.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у постанові суду.

Касаційну скаргу подали "Центр організації дорожнього руху" та Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Вони просили суд скасувати рішення Господарського суду міста Києва від 23 липня 2020 року та постанову Північного апеляційного господарського суду від 27 жовтня 2020 року, якими договір про передачу КВЦ "Парковий" в управління визнавався недійсним.

При розгляді справи судді Верховного Суду дійшли висновку, що суди попередніх інстанцій "помилково здійснили перевірку спірного договору на його відповідність вимогам чинного законодавства". Згідно з текстом постанови, суди попередніх інстанцій повною мірою встановили всі обставини, які мають значення для даної справи, проте при вирішенні спору неправильно застосували норми матеріального права.

"1. Касаційні скарги Комунального підприємства "Центр організації дорожнього руху" та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів задовольнити. 2. Рішення Господарського суду міста Києва від 23 липня 2020 року та постанову Північного апеляційного господарського суду від 27 жовтня 2020 року у справі № 910/800/19 скасувати", - постановив Верховний Суд за результатами розгляду касаційної скарги.

Крім цього, касаційна інстанція постановила стягнути із власника КВЦ "Парковий", компанії "Амадеус Ко", по 6723,5 гривень судового збору на користь АРМА та "Центру організації дорожнього руху". Постанова є остаточною й оскарженню не підлягає.

Читайте також: АРМА оголосило конкурс з відбору оцінювача «Сухолуччя»

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року АРМА передала в управління КП "Центр організації дорожнього руху" майновий комплекс що належить товариству з обмеженою відповідальністю "Амадеус Ко" та розташований за адресою місто Київ, Паркова дорога, 16-а. До складу майнового комплексу входять приміщення центру обробки даних "Парковий", конгресно-виставковий центр з підземним паркінгом "Парковий", дві земельні ділянки загальною площею 2,2 га.

24 січня 2019 року Господарський суд Києва за позовом "Амадеус Ко" виніс рішення, яким заборонив АРМА та КП "Центр організації дорожнього руху" вчиняти будь-які дії щодо управління КВЦ "Парковий".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-