Столична поліція затримала педофіла

Столична поліція затримала педофіла

Фото, відео
Укрінформ
У столиці правоохоронці затримали чоловіка, який у під’їзді будинку вчинив відносно школярки розпусні дії.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує відділ комунікації поліції Києва з посиланням на очільника поліції столиці Андрія Крищенка.

Зокрема, на спецлінію 102 зателефонував чоловік та повідомив, що кілька хвилин тому невідомий у під’їзді будинку на проспекті Романа Шухевича, що у Дніпровському районі міста, вчинив розпусні дії відносно його доньки. На місце події негайно прибули оперативники столичного главку поліції, слідчо-оперативна група та співробітники відділу ювенальної превенції.

За словами Крищенка, поліцейські опитали батька та встановили, що інцидент трапився, коли дівчинка поверталася додому зі школи.

"У момент, коли дитина зайшла у під’їзд, до неї підійшов чоловік і почав чіплятися. Дівчинка змогла вирватися, побігла в свою квартиру і відразу ж розповіла все батьку. Ми провели комплекс оперативно-розшукових заходів, переглянули записи з камер відеоспостереження системи "Безпечне місто" та протягом доби встановили особу зловмисника", - повідомив Крищенко.

За його інформацією, цим чоловіком виявився 31-річний киянин. Фігуранта затримали у порядку статті 208 ККПКУ. Щодо особи зловмисника, то правоохоронці встановили, що він працював в одному з навчальних закладів столиці.

Читайте також: У Дніпрі кіберполіція затримала педофіла

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) ККУ. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Читайте також: У 80% випадків діти зазнають сексуального насильства від знайомих людей – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук повідомила, що працівники кіберполіції торік затримали 13 педофілів, які вчиняли розпусні дії щодо дітей або вступали з ними у статеві зносини, в тому числі з використанням Інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-