Кіберполіція торік затримала 13 педофілів

Кіберполіція торік затримала 13 педофілів

Укрінформ
Працівники кіберполіції торік затримали 13 педофілів, які вчиняли розпусні дії щодо дітей або вступали з ними у статеві зносини, в тому числі з використанням Інтернету.

Про це на пресконференції повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу зазначити, що загалом за минулий рік кіберполіцейськими було затримано 13 педофілів, які безпосередньо вчиняли розпусні дії щодо дітей або вступали з ними у статеві зносини, в тому числі з використанням Інтернету”, - поінформувала Ковальчук.

Вона уточнила, що нещодавно державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центром МВС провів власне невелике опитування школярів у Києві та столичній області щодо безпеки в Інтернеті.

Читайте також: До 12 років тюрми: Рада посилила покарання за дитячу порнографію

“Згідно з результатами, 22 відсотки респондентів, тобто школярів, стикалися з пропозиціями сексуального характеру в Інтернеті. При цьому 30 відсотків респондентів свідомі небезпеки того, що можна стати жертвою протиправних діянь щодо них і посягань сексуального характеру”, - сказала заступниця глави МВС.

За її словами, якщо говорити про проблему сексуальної експлуатації, то пандемія коронавірусу стала ще одним з тригерів щодо низки злочинів такого типу у Інтернеті.

Читайте також: Від сексуального насильства в Україні цьогоріч постраждали 75 дітей - поліція

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №3055 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)».

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-