Від сексуального насильства в Україні цьогоріч постраждали 75 дітей - поліція

Від сексуального насильства в Україні цьогоріч постраждали 75 дітей - поліція

Укрінформ
Від сексуального насильства в Україні цьогоріч вже постраждало 75 дітей, торік — 410.

Про це на пресконференції повідомила начальниця управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо статистики поліції: у 2020 році від сексуального насильства потерпіло 410 дітей, у цьому році вже 75. Потерпілими від сексуального насильства можуть бути від немовлят до старших підлітків. На жаль, не всі мають змогу звернутися до поліції”, - зазначила вона.

Зуб уточнила, що наразі в державі проходить процес створення спеціальних кімнат дружніх до дітей, які призначені для їх опитування.

Ці кімнати обладнані згідно з міжнародними стандартами, де після отримання інформації від дитини про насильство будь-якого характеру проводиться первинна перевірка, опитування дитини у присутності психолога, і після отримання інформації від дитини вона передається у слідче управління поліції, після чого проводяться слідчі дії.

Читайте також: На Одещині керівника дитячого спецзакладу підозрюють у сексуальному насильстві

“Мені б хотілося, щоб у кожному відділку поліції була така кімната, ці кімнати вкрай необхідні. Наразі їх близько 50. Також хочу повідомити, що за кожною новоствореною громадою закріплений і ювенальний поліцейський”, - поінформувала вона.

Як повідомлялося, 18 лютого ВР ухвалила у другому читанні законопроєкт №3055 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-