Кияни заборгували понад чотири мільярди за тепло і гарячу воду

Кияни заборгували понад чотири мільярди за тепло і гарячу воду

Укрінформ
Кияни накопичили борг за спожите тепло і гарячу воду в розмірі майже 4,2 млрд грн. Більша частина боргу припадає на 225 тис. київських домогосподарств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

«Основна частина боргу припадає на 25% мешканців Києва, а 5% киян – системно не сплачують за тепло. Разом із тим, десять найбільших боржників за опалення та гарячу воду в Києві заборгували понад 1,6 млн грн. Здебільшого це власники житла в центрі Києва площею понад 200 кв. м.», - йдеться у повідомленні.

Накопичення боргів за опалення та гарячу воду – це ризики для теплопостачання міста. Модернізація інфраструктури, закупівлі газу та необхідних для ремонтів матеріалів є обов’язковими складовими надійної та безперебійної роботи столичної енергетики.

Читайте також: Українці заборгували за комуналку 73 мільярди - Держстат

Попри зростання вартості газу в цьому опалювальному сезоні, тарифи на централізоване опалення та гарячу воду лишились на рівні 2019 року – завдяки Меморандуму про взаєморозуміння, підписаному на початку лютого 2020 року між Асоціацією міст та урядом.

У компанії зазначають: щоб врегулювати заборгованість за опалення та гарячу воду, необхідно укласти договір про розстрочення заборгованості та її оплати частинами.

Як повідомлялося, уряд та місцева влада досягли домовленості про те, що тарифи на тепло і гарячу воду в Україні не підвищуватимуться у цьому опалювальному сезоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-