Поліція відкрила справу на «тітушок», яких блокував Нацкорпус у Києві

Поліція відкрила справу на «тітушок», яких блокував Нацкорпус у Києві

Фото, відео
Укрінформ
Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо осіб, яких Національний корпус заблокував у будівлі за адресою Тверський тупик, 3. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба поліції Києва.

"Слідчі поліції Києва за повідомленням про намір вчинення хуліганських дій у Печерському районі столиці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Готування до кримінального правопорушення) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби, наразі поліцейські проводять обшук у примішенні на вулиці Тверський тупик. Окрім цього, правоохоронці встановлюють анкетні дані осіб, які перебувають за вказаною адресою, та мету їх прибуття.

У Києві Нацкорпус блокував "тітушок" / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як передає кореспондент Укрінформу, Нацкорпус повідомив, що за адресою Тверський тупик, 3, імовірно розташовується "база ОПЗЖ", де начебто зібралися "тітушки".

Поліція вивела та посадила в автозаки кількадесят чоловіків. Від представників Нацкорпусу лунали образливі вигуки на адресу затриманих. Активісти скандували "Тітушки Киви-Медведчука".

Читайте також: Усьому свій час: Данілов пояснив, чому в «санкційній справі» не фігурує Медведчук

Правоохоронці щільним кордоном відгородили кілька сотень представників Нацкорпусу від приміщення бази, де перебували чоловіки, щоб провести затриманих до автозаків.

Нацкорпус стверджує, що тітушки зокрема брали участь у проплачених мітингах ОПЗЖ, ініційованих на підтримку закритих рішенням РНБО проросійських телеканалів.

У чоловіка активісти знайшли дозвіл на зброю та зошит із записами, де, зокрема, згадується «ОПЗЖ», зазначені розцінки за роботу.

«Платили 10 тис грн. в місяць, зарплата. Задачі різні ставили. В основному підтримка мітингів», – розповів тітушка.

Депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Кива в прямому ефірі у Фейсбуці сказав, що в заблокованій будівлі розміщується спортивна база українських боксерів.

Читайте також: Геращенко заявляє, що на неї готують атаки у соцмережах «через контакти з Медведчуком»

Як повідомлялося, близько 15.00 на спецлінію поліції надійшло повідомлення про зібрання невідомих людей на перехресті вулиць Іоанна Павла II та Перспективної, що в Печерському районі Києва.

На місце події направлено додаткові наряди правоохоронців, спецпризначенців та слідчо-оперативну групу територіального управління поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-