Новорічні свята під час карантину: від чого відмовиться Київ

Новорічні свята під час карантину: від чого відмовиться Київ

Укрінформ
У Києві цьогоріч намагатимуться убезпечувати новорічно-різдвяні локації від скупчення людей.

Про це сказала директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова під час онлайн прес-брифінгу з нагоди офіційного святкування Нового року у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року не буде традиційних фестивальних подій, ви не здайдете велику сцену, яка традиційно завжди останніх п'ять років була на Софіївській площі й тішила нас концертними програмами. Цього року такого не буде, ми будемо убезпечувати всі локації від скупчення людей", - сказала Попова.

Читайте також: У Кабміні сказали, як працюватиме транспорт у разі посилення карантину

Вона зазначиала, що вперше цього року в КМДА розробили великий різдвяно-новорічний пішохідний маршрут. Також на Арці Дружби Народів проведуть молодіжний фестиваль Snigfest.

"Ялинка цьогоріч буде штучною, адже дійсно цей рік незвичайний. І ми дослухаємося до всієї вашої критики... І цього року ми зробили абсолютно незвичну ялинку, оформили її незвично", - додала Попова.

Начальник відділу координації та моніторингу проведення масових заходів у місті Києві та реалізації проектів апарату КМДА Кирил Воронін додав, що святкування триватиме з 19 грудня до 19 січня. За його словами, цьогоріч у КМДА вирішили відмовитися від фуд-кортів, концертів та анімаційних програм.

Читайте також: Шмигаль допускає, що посилення карантину в грудні не буде

Як повідомляв Укрінформу організатор новорічних святкувань та інших мистецьких заходів у Києві - компанія FolkUkraine, головна ялинка на Софійській площі у Києві буде штучною і обійдеться у 5-7 млн грн. Кошти на неї отримані від спонсорів та рекламодавців. Як і в минулі роки, головна ялинка України розташовуватиметься на Софійській площі, тематика цього року - "Казковий ліс" зі своїми персонажами та тематичним декором (лісові звірі та плоди – шишки, горішки, бурульки, сніжинки та гірлянди).

Цього року у киян будуть одразу три новорічні ялинки. Головна ялинка країни – на Софійській площі, головна ялинка Києва біля Арки дружби народів та ялинка на Контрактовій площі. Організатори готують спеціальний маршрут із новорічними локаціями, який об'єднує всі три головних ялинки.

Організатори зазначають, що у разі запровадження урядом жорсткішого карантину, всі події, такі як засвічення ялинки, репортажі з прикрашених локацій, транслюватимуться онлайн. Також повідомили, що можливе огородження території, щоб до ялинки підходила обмежена кількість людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-