У громадський транспорт Києва пускатимуть лише в масці

У громадський транспорт Києва пускатимуть лише в масці

Фото
Укрінформ
У Києві пасажирів допускатимуть у салони громадського транспорту лише за наявності захисної маски.

Про це йдеться у розпорядженні керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 47, повідомляє пресслужба КМДА.

Відповідно до розпорядження у метро мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході до приміщень станцій. Пасажирів із температурою вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання не впускатимуть.

З метою дотримання санітарної відстані - не менше ніж 1,5 метри між пасажирами у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій — може бути обмежено кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід).

У салонах громадського транспорту мають проводити дезінфекцію. Вагони метрополітену мають дезінфікувати під час заходу поїздів у електродепо та на пункти технічного обслуговування. Зупинки, станції та платформи також мають дезінфікувати кожні три години.

Громадський транспорт / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Читайте також: У Києві обіцяють вивести на маршрути весь рухомий склад

Водії, машиністи, кондуктори, контролери, інший персонал повинні забезпечити засобами індивідуального захисту. До роботи не повинні допускати осіб із ознаками респіраторного інфекційного захворювання та осіб, які потребують самоізоляції.

Разом з тим влада столиці та метрополітен закликають пасажирів користуватися громадським транспортом лише за нагальної необхідності.

Як повідомлялося, відповідно до рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, наземний громадський транспорт столиці відновлює свою роботу із 12:00 23 травня, метрополітен – із 25 травня. У МОЗ підтвердили, що Київ готовий до переходу на другий етап пом’якшення карантинних заходів.

Читайте також: МОЗ дозволило Києву перейти до другого етапу виходу з карантину

Кабінет міністрів 20 травня ухвалив рішення про перехід на адаптивну модель карантину з 22 травня до 22 червня.

Станом на 9:00 23 травня в Україні 20 580 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 605 летальних, 6929 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 432 нові випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-