Рятувальники пояснили, чому дим чорнобильських пожеж

Рятувальники пояснили, чому дим чорнобильських пожеж "дійшов" до Києва

Укрінформ
Пожежі у зоні відчуження почалися ще четвертого квітня.

Про це повідомив начальник головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області Василь Слободяник на онлайн-брифінгу 7 квітня.

"Четвертого квітня на території зони відчуження силами Державної служби з надзвичайних ситуацій України та підрозділами Державного агенства України з управління зони відчуження забезпечено гасіння складної пожежі, яка прийшла до нас з території Житомирської області", - заявив він.

Слободяник додав, що нині лишилися два осередки горіння трави загальною площею 5,15 гектара в районі річки Гризля та в районі села Олександрівка і Поліське. Тліють залишки дерев, трави та торф’яників. Останні дні дує північно-західний вітер, тому дим і доходить до столиці, уточнив він.

Слободяник припустив, якщо вітер не зміниться, то пару днів ситуація збережеться, і дим буде доходити до Києва. Він додав, що ситуація контрольована, рятувальники не дадуть осередкам розповсюдитися далі.

Читайте також: Поліція затримала підозрюваного у підпалі лісу під Чорнобилем

Як повідомлялось, На Київщині поліція встановила зловмисника, який підпалив ліс у Чорнобилі. Як пояснив поліцейським 27-річний житель села Рагівка, він задля забави в трьох місцях підпалив сміття та траву. За його словами, згодом він не зміг загасити багаття.

Читайте також: У Чорнобильській зоні досі гасять пожежу, радіація - у межах норми

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-