Кличко просить Кабмін ввести суворі обмеження щодо громадських місць

Кличко просить Кабмін ввести суворі обмеження щодо громадських місць

КАРАНТИН
Укрінформ
Мер Києва закликає уряд ухвалити рішення про запровадження суворих обмежень на відвідування парків, скверів, дитячих майданчиків, а також на роботу деяких підприємств.

Про це Віталій Кличко заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу звернутися до уряду: ухваліть, будь ласка, кроки, що допоможуть владі на місцях контролювати заходи обмежень. Ухвалити жорсткі обмеження на відвідування парків, скверів, дитячих майданчиків, роботу деяких підприємств", - сказав Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці станом на 1 квітня підтверджено 132 випадки зараження коронавірусом.

Читайте також: У Кличка відреагували на ринок, що відкрився попри заборону

За порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень (для посадових осіб штраф - від 34 до 170 тисяч).

Зокрема, відповідальність встановлена за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою.

Також санкції можуть накласти за порушення розпоряджень місцевої влади (наприклад, щодо обмеження кількості людей у громадському транспорті), за несанкціоновану торгівлю, яка наражає людей на небезпеку.

Читайте також: “Припиніть вештатися”: Кличко каже, що коронавірус “розповзається” Києвом

30 березня в МВС підкреслили, що відсутність маски чи приготування шашликів у парку не є підставою для штрафу - однак не виключили такого покарання в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-