Всесвітня тиха акція

Всесвітня тиха акція "Ангели пам‘яті" відбудеться у Києві

Укрінформ
20 лютого у Києві розпочнеться шоста щорічна всесвітня тиха акція вшанування Героїв Небесної сотні «Ангели пам‘яті», ініційована мистецькою агенцією «Територія А».

Про це Укрінформу повідомила організаторка акції - співачка, волонтерка та громадська діячка Анжеліка Рудницька.

«Нині вулиця Інститутська має назву Алея Героїв Небесної сотні. Щороку з 2014 року кияни збираються у дні 18 - 29 лютого біля верхнього входу до метро «Хрещатик», розвішують білих паперових ангелів на деревах, які були свідками розстрілу мирних людей», - зазначила Рудницька.

Цьогоріч «Територія А» чекає на всіх, хто захоче вшанувати пам’ять героїв, 20 лютого на Алеї Небесної сотні об 11-й годині.

«Ми не маємо права забувати... У такі дні ми повинні бути разом! Приходьте, приєднуйтеся. Дякуємо всім, хто не зневірився. Чуття єдиної родини - це велика сила. Дякуємо, що нас так багато, що пам’ять для нас не порожній звук», - додала організаторка.

Читайте також: Єврокомісар Варгеї вшанував пам'ять Героїв Небесної сотні

Вона розповіла, що до акції «Ангели пам’яті» долучилося багато міст, у тому числі закордонних: Авдіївка, Афіни, Баффало, Брюссель, Варшава, Верховина, Вінниця, Івано-Франківськ Ірпінь, Коломия, Краматорськ, Луганщина (всі міста), Львів, Ніцца, Одеса, Париж, Рівне, Сєвєродонецьк, Стамбул, Тернопіль, Торецьк, Херсон, Хмельницький.

Як відомо, в Україні День Героїв Небесної сотні відзначається 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності. Саме цього дня 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-