Український дім змінює концепцію: що принесе “апгрейд”

Український дім змінює концепцію: що принесе “апгрейд”

Укрінформ
Головна мета перезавантаження діяльності Українського дому - створити дієвий і сучасний національний центр, який слугуватиме суспільству, об’єднуватиме та представлятиме кращі національні продукти, досягнення, ідеї та ініціативи, спрямовані у майбутнє.

На цьому наголосила директор Національного центру “Український дім” Ольга Вієру під час презентації 10 жовтня, повідомляє пресслужба закладу.

“Український дім має об’єднати візіонерські рішення та ініціативи, представити їх широким аудиторіям, сприяти налагодженню діалогу та подоланню культурних дистанцій”, - сказала Вієру.

Вона зазначила, що сьогодні команда працює над тим, щоб Український дім став відкритим міждисциплінарним простором взаємодії, діалогу та продуктивної співпраці мистецьких, гуманітарних, соціальних, технічних та інноваційних галузей.

Читайте також: Адміністрація Президента планує переїхати в Український дім

Основними функціями оновленого Українського дому стануть:

1. Презентаційна та освітня: презентація нових національних продуктів та інновацій, реалізація освітніх програм.

2. Діалогова та комунікаційна: ініціювання та модерування міждисциплінарних діалогів; побудова культури діалогу.

3. Координаційна: ініціювання та реалізація програм на міському, міжрегіональному та всеукраїнському рівнях; організація обміну досвідом та проєктами.

На презентації виступили діячі, тісно пов’язані з історією Українського дому, - президент України 2005-2010 років Віктор Ющенко, ідеолог першої концепції Українського дому академік НАН України Микола Жулинський, громадська та культурна діячка Наталія Заболотна, дослідниця та арт-менеджер Тетяна Філевська.

Радник Президента України з питань культури Гео Лерос висловив підтримку ідеї оновлення національного центру і розповів про нові законодавчі ініціативи та майбутні реформи, які зможуть допомогти розвитку подібних інституцій.

Учасники Бюро змін “Дитяча Демократія” висловили сподівання, що оновлений Український дім стане тим місцем, де свої проєкти та ініціативи зможе реалізувати молоде покоління.

Як зазначається, повна концепція розвитку буде оприлюднена на офіційному сайті інституції найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-