АМКУ дозволив злиття приватних клінік

АМКУ дозволив злиття приватних клінік "Добробут" і "Борис"

Укрінформ
АМКУ надав дозвіл на злиття в межах Києва двом приватним клінікам - групі "Добробут" (компанія SATUMCO LIMITED) та ТОВ "Борис", мотивуючи це тим, що їхня сукупна частка на ринку медичної допомоги у період 2016 - першої половини 2018 років не перевищувала 35%.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету.

"Антимонопольним комітетом України завершено розгляд справи про концентрацію за участю компанією "SATUMCO LIMITED" (м.Лімассол, Республіка Кіпр) (Група "Добробут") і товариства з обмеженою відповідальністю "БОРІС" (далі – ТОВ "БОРІС") (м.Київ, Україна) щодо горизонтального злиття на ринку медичної допомоги в межах міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для збору інформації про вплив майбутньої концентрації на ринок було проведено опитування на офіційному сайті АМКУ. Водночас було опитано 11 конкурентів, а також враховано думку Національної служби здоров'я України, ВГО "Українська медична асоціація", Міністерства охорони здоров’я України, ДЗ "Центр медичної статистики Міністерства охорони здоров’я України", Благодійного фонду "Пацієнти України".

"За результатами розгляду справи встановлено, що (ця - ред.) концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України", - наголошують в АМКУ.

Сукупна частка учасників концентрації на ринку медичної допомоги в межах міста Києва, за підсумками 2016, 2017 та першого півріччя 2018 років не перевищує 35%, стверджують у Комітеті. Водночас ринок медичної допомоги в межах міста Києва є високо конкурентним: учасники концентрації зазнають і, після здійснення концентрації, продовжать зазнавати значної конкуренції з боку конкурентів, як великих багатопрофільних клінік, так і невеликих гравців усіх форм власності.

В умовах медичної реформи конкуренція між приватними та державними закладами за пацієнта тільки посилюється, вважають у Комітеті. І ще більше посилиться із запровадженням реформи вторинної і третинної ланок медико-санітарної допомоги (спеціалізованої та високоспеціалізованої), яке заплановане на 2020 рік.

Читайте також: АМКУ дозволив компанії Ахметова купити ще два обленерго

"Враховуючи викладене, Комітет надав дозвіл на придбання компанією SATUMCO LIMITED (м. Лімассол, Республіка Кіпр) частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю "БОРІС" (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства", - інформує прес-служба АМКУ.

Як повідомляли ЗМІ в січні цього року, мережа медичних центрів "Добробут" через кіпрську компанію Satumco Limited належить інвестиційній компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи і співвласнику мережі магазинів "Люксоптика" Олегу Калашникову. Власниками клініки "Борис" є Михайло Радуцький, Лев Хлявич, Алла Кармалит, Павло Кротенко і громадянин Кіпру Стелліос Йордамліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-