АМКУ дозволив компанії Ахметова купити ще два обленерго

АМКУ дозволив компанії Ахметова купити ще два обленерго

Укрінформ
ТОВ “ДТЕК Нафтогаз” отримало від Антимонопольного комітету України (АМКУ) дозвіл придбати акції ПрАТ «Київобленерго» та АТ «Одесаобленерго».

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

“Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» на придбання акцій ПрАТ«КИЇВОБЛЕНЕРГО» та АТ «ОДЕСАОБЛЕНЕРГО» за жорсткої умови виконання зобов’язань, які нівелюватимуть можливий негативний вплив на ринки електричної енергії”, - йдеться у повідомленні.

АМКУ обумовив надання дозволу на концентрацію низкою зобов’язань,зокрема:

- не допускати перехресного субсидіювання (перекладання витрат групи ДТЕК з виробництва та постачання електроенергії на Київобленерго та Одесаобленерго.

Читайте також: Ахметов продає Україні електроенергію на 50% дорожче, ніж Угорщині

- забезпечити придбання придбаними компаніями електричної енергії для компенсації технологічних втрат на конкурентних засадах (тобто, не надавати необґрунтованих переваг компаніям ДТЕК).

- Не допускати розірвання та/або зміну суттєвих умов чинних договорів між Київобленерго та постачальником електроенергії населенню.

- Інформувати про кожний факт відмови в укладенні договору про надання послуг з розподілу електричної енергії та про причини такої відмови.

- Не пропонувати більше двох кандидатів для обрання до Ради Оптового ринку електричної енергії України від Постачальників та Операторів системи розподілу (для недопущення блокування роботи Зборів і Ради ОРЕ).

Жорсткий контроль за виконанням групою «ДТЕК» цих зобов’язань Комітет здійснюватиме протягом п’яти років.

Недотримання компанією «ДТЕК Нафтогаз» цих умов АМКУ вважатиме підставою для перегляду наданого дозволу.

«ДТЕК Нафтогаз» відповідає за нафтогазовий напрям у структурі енергетичного холдингу ДТЕК і є найбільшою в Україні приватною газовидобувною компанією.

Як повідомляв Укрінформ, група ДТЕК 5 січня заявила про намір сконцентрувати 68,2949% акцій АТ "Одесаобленерго" та 93,9978% ПрАТ "Київобленерго". У ДТЕК стверджують, що ці компанії є операторами системи розподілу в Одеській та Київській областях і не здійснюють діяльність з постачання електроенергії, тому їхня діяльність "є природною монополією і повністю регулюється НКРЕКУ".

3 січня 2019 року ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" (Україна) та NGR B.V. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладено з умовою відкладення до отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи від Антимонопольного комітету.

У березні Антимонопольний комітет розпочав опитування щодо концентрації на ринку передачі електроенергії місцевими (локальними) електромережами у зв'язку з придбанням ДТЕК Ріната Ахметова акцій двох обленерго.

Енергохолдинг ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-