Пілотний проект «Bike Sharing» продовжили – КМДА

Пілотний проект «Bike Sharing» продовжили – КМДА

Укрінформ
У Києві з 9 квітня продовжать тестування системи «Bike Sharing».

Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє прес-служба столичної мерії.

«Цей пілотний проект минулого року мав досить позитивні відгуки серед киян та гостей міста, тому і цього року продовжено його дію. Велосипеди можна буде знайти на тридцяти трьох затверджених локаціях, звичних для велолюбителів», – зазначив Поворозник.

Окрім того, за його словами, затверджено умови інвестиційного конкурсу зі створення мережі прокату велосипедів.

«За умовами конкурсу інвестор має створити в місті Києві ще 231 пункт прокату та забезпечити наявність у них двох тисяч велосипедів, що мають бути обладнані програмним забезпеченням, GPS-трекерами та смарт-замками», – розповів посадовець.

Він зазначив, що передбачено створення двох типів пунктів прокату велосипедів – площею 6 та 12 кв. м. Їх розміщення здійснюється виключно шляхом нанесення блакитною фарбою ліній на асфальті, без встановлення збірно-розбірних тимчасових конструкцій та без облаштування фундаментів. Кожен велосипед має бути обладнаний смарт-замком, який не дає можливості пересуватися без здійснення оплати, програмним забезпеченням для здійснення оплати послуг прокату та розблокування смарт-замка, а також GPS-трекером.

Читайте також: У Києві відкрили бізнес-інкубатор для підтримки стартапів

«Пункти прокату велосипедів з’являться в усіх районах столиці. Механізм прокату велосипедів залишиться незмінним», – зауважив Поворозник.

Орієнтовна вартість реалізації інвестиційного проекту зі створення мережі «Bike-sharing» становить 33,3 млн грн.

Як відомо, у серпні 2018 року у Києві стартував сервіс «Bike sharing» від NextBike, який дозволяє взяти в оренду велосипед, користуючись мобільним додатком.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-