У Києві відкрили бізнес-інкубатор для підтримки стартапів

У Києві відкрили бізнес-інкубатор для підтримки стартапів

Фото
Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації презентували запуск бізнес-інкубаторів, заснованих на успішному досвіді США в рамках Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID Competitive Economy Program).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив мер Києва Віталій Кличко під час презентації проекту Kyiv Global Business Tech Incubator, Київ втілює технологічні проекти, що допомагають столиці ставати сучасним, комфортним та безпечним містом.

"Я хочу привітати одного з наших надійних партнерів USAID, які допомогли нам запустити новий перспективний проект Kyiv Global Business Tech Incubator. Ми знаємо, що в місті Києві зосереджені найкращі вузи, є ключовий ресурс - люди, які готові реалізовувати свої навички, знання, ідеї, і міська влада робить все для цього”, - наголосив Кличко.

У Києві відкрили бізнес-інкубатор для підтримки стартапів / Фото: прес-служба КМДА

Він зазначив, що Київ впроваджує новітні технології, які є зразком для інших міст України. "Місто Київ першим впровадило технологію Smart city - відкритий бюджет, програму "Безпечна столиця", систему "Прозоро", - сказав Кличко.

Як зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, для того, щоб реалізувати будь-яку ідею в місті потрібно об'єднати зусилля влади, бізнесу та громади. “Тільки завдяки таким умовам ...ми створили Kyiv Smart City Hub, який стає муніципальним партнером для всіх інкубаторів, котрі пропонують впровадження тих чи інших технологій. Є три основних напрямки, за якими ми допомагаємо стартапам - це технологічний, адміністративний ресурс і комунікація та піар тих проектів, які впроваджуються”, - зауважив Назаров.

Читайте також: В Києві завершують ремонт у першому соціальному гуртожитку для хлопців-сиріт

Так, під час проходження 4-місячного циклу в бізнес-інкубаторах, відібрані стартапи та команди отримають супровід менторів світового рівня (засновники компаній, інвестори, керівники інкубаторів США, професори Cornell University), проходитимуть тренінги та спринти. Проактивні стартапи матимуть достатньо можливостей презентувати себе і свій продукт венчурним фондам для залучення фінансування. В рамках бізнес-інкубаторів вчені, розробники та автори ідей отримають можливість протестувати свою бізнес-ідею та перетворити її в стартап зі зрозумілою бізнес-моделлю.

Інкубатори базуватимуться в Києві та Харкові, але відкриті для команд та стартапів з усієї України.

До інкубаторів на конкурсних засадах допускатимуться проекти, що пов’язані з широким спектром технологій, включаючи механічну, хімічну, електричну, космічну, біо-, агро-, фінансову інженерію, фармакологію, медицину та науки про здоров’я, інформаційні та комунікаційні технології тощо.

Інкубатор знаходитиметься в Американському домі, на вулиці Миколи Пимоненка в Києві. Згодом проект переїде до приміщення одного зі столичних університетів.

Як повідомляв Укрінформ, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запустило в Україні новий проект "Бізнес-інкубатори", що має на меті стимулювати розвиток технологічної економіки та підтримати українські стартапи.

У Києві відбулось відкриття першого з двох "Бізнес-інкубаторів", другий незабаром відкриється у Харкові. "Бізнес-інкубатор" є частиною програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", яка підтримує українські стартапи, малі й середні підприємства, допомагає підвищити їхню конкурентоспроможність на національному та міжнародному ринках, сприяє створенню сприятливого та прозорого бізнес-середовища в Україні та підтримує розробку ефективної торговельної політики.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-