Акція солідарності та концерт: як Київ святкуватиме 205 річчя народження Шевченка

Акція солідарності та концерт: як Київ святкуватиме 205 річчя народження Шевченка

Укрінформ
У Києві до 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка запланували низку заходів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, 9 березня у парку імені Тараса Шевченка відбудеться акція солідарності з кримчанами, організована Кримською правозахисною групою.

“З 9 березня 2014 року почалася традиція у різних містах Криму виходити до пам’ятника Тарасові Шевченку на знак спротиву окупації. Цього дня окупантами були викрадені організатори руху "Євромайдан-Крим" Андрій Щекун та Анатолій Ковальский. 9 березня 2015 року були затримані активісти (Вельдар Шукурджиєв, Олександр Кравченко та інші), які вийшли з українськими прапорами. 9 березня 2016 року російська адміністрація взагалі заборонила проводити мирну акцію. Більше того, в багатьох містах Криму окупаційна влада навіть забороняє покладати квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку. У мирному Києві в 2019 році ми демонструємо свою солідарність з кримчанами, які не змирилися з окупацією та продовжують боротьбу за український Крим”, - зазначають організатори.

У межах акції заплановано виставку фотографій із Криму, а також можна буде написати листа українським в'язням Кремля.

Окрім цього, 9 березня у Національній філармонії відбудеться концерт «Світе тихий, краю милий, моя Україно…». Твори на вірші Тараса Шевченка виконає Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. І. Майбороди (художній керівник і головний диригент – Юрій Курач).

У концерті беруть участь народний артист України Анатолій Паламаренко (художнє слово), який виступить із поезією Кобзаря, та солістка Національної філармонії Каріна Кондрашевська (сопрано).

Читайте також: На Тернопільщині стартували заходи до 205 річчя народження Шевченка

У програмі – твори Кирила Стеценка, Якова Степового, Михайла Вериківського та інших українських композиторів на вірші Тараса Шевченка.

У Національному музеї Тараса Шевченка о 18:00 відбудеться спеціальний показ художньої стрічки “Тарас. Повернення”, створеної за підтримки Держкіно.

Крім цього, традиційно в день народження Шевченка відбудеться нагородження лауреатів Шевченківської премії в Каневі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-