На Тернопільщині стартували заходи до 205 річчя народження Шевченка

На Тернопільщині стартували заходи до 205 річчя народження Шевченка

Укрінформ
Низка урочистих заходів з нагоди 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка розпочалася в Тернопільській області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник обласного управління культури Григорій Шергей.

«Концертом «Шевченкове слово не вмре, не загине...» в обласній філармонії та творчим звітом майстрів мистецтв й аматорських художніх колективів Бучацького району розпочалося в області вшанування пам’яті Тараса Шевченка. У програмі - тематичні вечори, круглі столи, виставки, огляди літератури, експозиції, інші культурно-мистецькі, просвітницькі заходи, присвячені Шевченківським дням», - розповів Шергей.

За його словами, у суботу у храмах області розпочнуться молебні з вшанування пам’яті Шевченка та за мир і злагоду в Україні.

Також в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудеться показ вистави «Тарас», обласний конкурс читців Шевченкового слова «Борітеся — поборете!», виставка творів українського мистецтва, роботи лауреатів культурно-мистецьких премій.

Читайте також: «Донос» на Шевченка у першому детективі про Кобзаря

Окрім цього, в усіх населених пунктах області заплановане проведення флешмобів з читання поезій Тараса Шевченка біля пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дощок, музейних виставок та експозицій Кобзаря з фото- та відеофіксуванням подій.

У рамках Шевченківських днів відбудеться й обласний фестиваль-конкурс кобзарського мистецтва «Кобза».

Фото: d-shevchenko.shchohla.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-