У Києві презентували Біржу праці для ОТГ

У Києві презентували Біржу праці для ОТГ

Фото, відео
Укрінформ
У Києві презентували інтернет-платформу для пошуку вакансій та спеціалістів "Біржа праці ОТГ", створену агенцією Action Global Communications за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реформа децентралізації - найбільша історія успіху України. Але вона все ще потребує уваги на місцевому рівні. Ця онлайн-платформа для ОТГ допомагатиме їм задовольняти власні кадрові потреби, знаходити потрібних фахівців, скоротити безробіття. Ми також сподіваємося, що це прискорить процес горизонтальної територіальної інтеграції та співпраці між громадами і місцевим самоврядуванням", - сказала на презентації перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Ребекка Лохна.

У свою чергу державний експерт з питань розвитку місцевого самоврядування Мінрегіону Тетяна Арсенюк наголосила, що питання працевлаштування в регіонах є актуальним, і молоді, зокрема, потрібно надавати допомогу в пошуку роботи.

Окрім того, за її словами, непоодинокі випадки, коли люди після повернення з-за кордону й працевлаштування в ОТГ реалізовують там різноманітні ідеї чи бізнес-проекти.

"Така платформа - досить актуальне питання, тому що це буде платформа взаємодії між об’єднаними громадами, підприємцями, звичайними людьми. Людський потенціал на сьогодні у нас дуже цінний. Ми докладаємо усіх зусиль, щоб молодь залишалася у громадах працювати. І саме ця платформа дозволить молодим людям знаходити ті вакантні посади, які будуть їх цікавити. Цільова спрямованість проекту саме для ОТГ дозволить сконцентрувати на одному майданчику різноманітну інформацію, важливу для громад", - сказала Арсенюк.

Читайте також: Головною метою децентралізації є розвиток об’єднаних тергромад — Порошенко

Як зазначила на презентації експерт зі стратегічних комунікацій Action Global Communications Тетяна Вороніна, одним з ключових напрямків діяльності "Біржі праці ОТГ" буде робота з молоддю, профорієнтація та допомога в працевлаштуванні, організації практики, професійної адаптації тощо.

"На порталі є база даних для пошуку роботи, база даних для пошуку фахівців, цілий блок, який дає корисні поради і корисні посилання на питання, які важливі і для роботодавців, і для шукачів. Також на порталі є відділ профорієнтації. Ми розглядаємо не тільки випускників. Біржа буде працювати з людьми різних вікових категорій, а також з людьми з обмеженими можливостями. Але все це розраховано на людей, які живуть у громадах, і вони можуть працювати в бізнесі або працювати на підприємствах громади, або займатися власним бізнесом", - зазначила Вороніна.

Презентація інтернет-платформи "Біржа праці ОТГ"/ Фото Геннадія Мінченка

Окрім цього, за її словами, Біржа праці ОТГ розвиватиме співпрацю із закладами освіти, зокрема із закладами профтехосвіти, з тим, щоб їхні випускники могли отримати можливість знайти першу роботу, а ОТГ - залучити до себе необхідного фахівця. Як підкреслила експерт, жителі ОТГ, голови ОТГ можуть безкоштовно користуватися ресурсом для пошуку роботи, розміщення резюме чи вакансій.

Проект "Створення біржі праці для об'єднаних територіальних громад" впроваджується агенцією Action Global Communications (https://jobcenter-otg.com.ua/) за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні. Метою проекту є створення загальнонаціональної функціонуючої біржі праці для забезпечення кадрових потреб ОТГ, скорочення безробіття та досягнення балансу зайнятості в ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-