Понад 37 тисяч киян отримають матдопомогу до Дня Героїв Небесної Сотні

Понад 37 тисяч киян отримають матдопомогу до Дня Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
До Дня Героїв Небесної Сотні понад 37 тисяч киян отримають матеріальну допомогу.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Для подальшого захисту соціально незахищених киян та з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні у 2019 році розпорядженням КМДА передбачено надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим категоріям киян, у тому числі внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку та фактично проживають у столиці", - йдеться у повідомленні.

Загалом таку фінансову підтримку отримають 37 тисяч 262 особи.

Зокрема, допомогу в розмірі 1500 грн буде надано членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року, а також осіб, яким посмертно присвоєно звання "Герой України" за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції гідності.

Таку саму суму отримають і члени сімей загиблих або померлих унаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі в антитерористичній операції та у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях; кияни – члени сімей осіб та члени сімей киян, які добровільно забезпечували проведення АТО, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у тому числі здійснювали волонтерську діяльність) та загинули (зникли безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час забезпечення проведення АТО.

Допомога у розмірі 1400 грн буде виплачена киянам, які дістали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадського протесту у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року.

По 1300 грн отримають кияни, які дістали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі в подіях Революції гідності, по 1100 грн - кияни, які зазнали легких тілесних ушкоджень.

Читайте також: За два роки відкриють дві станції метро на Виноградарі — Кличко

Крім того, по 1000 грн виплатять киянам – учасникам бойових дій на території Республіки Афганістан, по 600 грн - киянам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО і забезпеченні її проведення.

У КМДА наголосили, що особам, які одночасно належать до кількох категорій, надається одна допомога в більшому розмірі.

Водночас, одноразова адресна соціальна матеріальна допомога не виплачується особам, які перебувають на повному державному утриманні.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-