Кличко про п’яну ДТП: звільнив чиновника ще до того, як той встиг протверезіти

Кличко про п’яну ДТП: звільнив чиновника ще до того, як той встиг протверезіти

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко звільнив заступника голови Голосіївської РДА столиці Юрія Ткаченка, який 7 лютого у стані алкогольного сп’яніння влаштував ДТП і травмував співробітницю патрульної поліції.

Про це повідомляє прес-служба Кличка з посиланням на відповідне розпорядження мера.

"Такі держслужбовці, ще й на керівних посадах, працювати не повинні і не будуть. Тут жодних інших думок немає. Тому Ткаченко звільнений ще до того, як встиг протверезіти", - зазначив Кличко.

Згідно з документом, чиновник звільнений за статтею 10 закону "Про місцеві державні адміністрації" та враховуючи вчинення 7 лютого 2019 року резонансної дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції, відкрито кримінальне провадження щодо аварії у Києві за участю нетверезого заступника голови РДА.

У поліції нагадали, що 7 лютого заступник голови райдержадміністрації, будучи напідпитку, на BMW протаранив автомобілі Skoda і Nissan, які потрапили у ДТП. У результаті цієї події постраждала співробітниця патрульної поліції, яка оформлювала автопригоду: її затиснуло між транспортними засобами. Із тілесними ушкодженнями середньої тяжкості (переломом ноги) жінку госпіталізували. Також по допомогу до лікарів звернулися двоє жінок, які перебували в автомобілі Skoda, їм надали допомогу без госпіталізації.

Читайте також: У Києві п'яний заступник голови РДА травмував поліцейську

Водій BMW, який мав явні ознаки сп’яніння, відмовився від проходження освідування на алкотестері "Драгер". Його доставили до лікаря-нарколога, але здати біологічні зразки він теж відмовився. Однак, попри це, на чиновника склали адміністративні матеріали за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім того, за фактом автопригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

За скоєння аварії з потерпілими передбачено покарання - штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Південному мосту в четвер ввечері нетверезий заступник голови Голосіївської райдержадміністрацій Юрій Ткаченко травмував патрульну, яка оформляла дорожньо-транспортну пригоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-