З України до Китаю авіапоштою намагалися переслати майже 300 радянських нагород

З України до Китаю авіапоштою намагалися переслати майже 300 радянських нагород

Укрінформ
На території дільниці обміну авіапошти в аеропорту «Бориспіль» під час проведення митного огляду міжнародних поштових відправлень виявлено майже 300 радянських нагород, значків та поштівок, прихованих від митного контролю.

«Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано факт переміщення нашим співвітчизником через митний кордон України в поштових відправленнях орденів, медалей, різноманітних значків, поштівок, орденських книжок, грамот Президії Верховної Ради УРСР, посвідчень до нагород тощо, які переміщувалися з приховуванням від митного контролю. Відповідно до відомостей, заявлених у митних деклараціях, поданих як підстави для переміщення через митний кордон України, вміст відправлень заявлено як «значки», - йдеться у повідомленні.

Всі ці предмети було виявлено в зоні митного контролю на території дільниці обміну авіапошти в аеропорту «Бориспіль» під час проведення митного огляду міжнародних поштових відправлень.

Серед виявленого, зокрема: орден І ступеню «Отечественная война», ордени «Знак Почета», «Материнская слава»; медалі «За победу над Германией в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг», «За победу над Японией», «70 років визволення України від фашистських загарбників»; «В память 1500-летия Киева» тощо; значки «Победитель соцсоревнования», «25 лет победы в войне 1941-1945 гг», «Участник ликвидации последствий аварии ЧАЕС»; колекція поштівок «СССР: гербы, флаги».

Складено протоколи про порушення митних правил. Всі предмети, які переміщувалися незаконно, вилучені до винесення судом рішення у справах.

Статтею 19 Закону України «Про державні нагороди України» №1549-ІІІ зі змінами та доповненнями від 16.03.2000 визначено, що вивіз державних нагород, право на які не підтверджено відповідними документами, заборонено.

Читайте також: Митниці торік зафіксували порушень правил на 3,4 мільярда - ДФС

Таким чином, громадянином України, відправником міжнародних поштових відправлень, вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-