Під Київською ОДА мітингують щодо вартості проїзду в маршрутках

Під Київською ОДА мітингують щодо вартості проїзду в маршрутках

Укрінформ
Під Київською обласною державною адміністрацією триває мітинг з вимогою скасувати погодження приватним перевізникам підвищення тарифів у громадському транспорті міжміського сполучення.

В мітингу беруть участь близько ста громадських активістів, серед яких представники формувань "Національні дружини" і "Національний корпус", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники мітингу тримають плакати з написами: "Обухівтранс+КОДА=корупція", "67% підняття тарифу за рік - це грабунок", "Обухівтранс.Stop.Тариф".

"У Києво-Святошинському районі вже два роки непомірні тарифи не лише за мірками Київської області, а й навіть за масштабами всієї України. Якщо у Київській області тариф на пасажирські перевезення становить близько 90 копійок - 1 гривні за пасажирокілометр, то у Києво-Святошинському районі цей тариф на рівні 1 гривні 30 копійок", - зазначив у коментарі журналістам член "Штабу протидії недобросовісним перевізникам" Денис Зерченко.

Читайте також: У Херсоні маршрутники самовільно підняли ціни на проїзд

Мітингувальники вимагають скасувати погодження на підвищення тарифів на проїзд приватним перевізникам і встановлення їх на рівні жовтня 2018 року. 

Громадські активісти заявляють, що приватні перевізники порушують правила і часто не доїжджають до останніх зупинок, а також випускають на маршрут менше автобусів, ніж має бути. У зв'язку з цим учасники акції хочуть, аби Управління інфраструктури КОДА зобов'язало переможців останніх трьох конкурсів на перевезення самостійно обладнати усі заявлені на конкурс транспортні засоби GPS і GRPS системами моніторингу і під'єднати їх до єдиного диспетчерського центру контролю за роботою автотранспорту та збору інформації.

Читайте також: “Євробляхери” згорнули акцію протесту і розблоковують дороги

Для протидії монополії приватних перевізників активісти хочуть, щоб у КОДА ініціювали впровадження на території Київської області мережі комунального автотранспорту.

Також учасники мітингу вимагають відставки начальника Управління інфраструктури КОДА Юрія Чередніченка. Активісти вважають, що посадовець не відповідає займаній посаді, оскільки не зміг організувати належну роботу пасажирських перевезень в області.

У разі ігнорування цих вимог активісти обіцяють перекривати дороги: будуть безперервно ходити пішохідними переходами.

Читайте також: У Херсоні мітингують проти підвищення ціни на проїзд у маршрутках

У свою чергу начальник Управління інфраструктури КОДА Юрій Чередніченко, який вийшов до мітингувальників, заявив, що підвищення вартості пасажирських перевезень не відбудеться.

"Перевізнику, який підвищив вартість за пасажирські перевезення, направлене попередження про повернення до існуючого тарифу. У разі невиконання ним цієї вимоги Управління інфраструктури буде ініціювати розірвання договору з ним", - сказав посадовець. 

Він також зазначив, що наразі ведуться перемовини з іншими перевізниками про недопустимість підняття вартості проїзду у маршрутках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-