“Євробляхери” згорнули акцію протесту і розблоковують дороги

“Євробляхери” згорнули акцію протесту і розблоковують дороги

Укрінформ
Рух "АвтоЄвроСила" тимчасово призупиняє акцію протесту водіїв на єврономерах, спрямовану на скасування парламентом раніше ухвалених законопроектів стосовно зниження вартості розмитнення автомобілів.

Про це повідомив під час мітингу під Верховною Радою один з керівників руху Олександр Чернявський.

"Зараз ми змушені призупинити нашу акцію під стінами Верховної Ради. Сьогодні вже немає сенсу тут стояти. Немає сенсу стояти і в областях на дорогах і кордонах", - сказав він.

Чернявський розповів, що акції громадської непокори щодо ухвалених законопроектів №8487 і №8488 зупиняються до моменту їх підписання Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Після цього активісти планують домагатися ветування цих законів Президентом Петром Порошенком.

"Як тільки закони будуть підписані - рішення про вето та повернення їх на доопрацювання перейде до Президента. Після цього ми оголосимо нашу наступну акцію з вимогою до Президента ветувати ці закони і повернути їх назад до Верховної Ради", - сказав лідер руху.

Читайте також: Поліція вже відкрила 5 кримінальних справ через блокування доріг “євробляхами”

Чернявський також заявив, що учасники руху "АвтоЄвроСила" мають намір проводити акції протесту у цивілізованій формі і не бажають конфронтації з поліцейськими.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на початку листопада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України. Учасники акції вимагали скасувати ці законопроекти, які, на їхню думку, були прийняті без урахування вимог громадськості, зокрема - про відміну коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-