Поліція вже відкрила 5 кримінальних справ через блокування доріг “євробляхами”

Поліція вже відкрила 5 кримінальних справ через блокування доріг “євробляхами”

Укрінформ
Поліція попередила водіїв автомобілів на єврономерах - учасників акцій протесту, що у разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції.

"У разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій - до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи", - наголосили правоохоронці.

За даними поліції, на сьогодні вже розслідується 5 кримінальних проваджень за фактом блокування транспортних комунікацій в рамках статті 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі. Зокерма, такі провадження відкриті за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.

"Застерігаємо: у випадку порушень законодавства України до порушників будуть застосовані передбачені законодавством заходи поліцейського примусу", - підкреслюють правоохоронці.

Читайте також: Під Радою поліція затримала трьох “євробляхерів”

Національна поліція наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов'язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів, зокрема їхнього права на вільне пересування.

Як повідомлялося, акції протесту власників автомобілів на єврономерах проходять зранку 20 листопада у багатьох населених пунктах України.

Протестувальники вимагають скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони наполягають на ухваленні постанови про повернення закону №8487 до Кабміну, аби при зниженні вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів. Організатори заявляють, що акція буде безстроковою.

Сьогодні, 21 листопада, у Верховній Раді не набралося достаньо голосів, щоб скасувати рішення про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-