Оголосили тендер на будівництво метро до Троєщини

Оголосили тендер на будівництво метро до Троєщини

Укрінформ
КП "Київський метрополітен" оголосило тендер на будівництво Подільсько-Вигурівської лінії у напрямку житлового масиву Троєщина.

Відповідне тендерне оголошення оприлюднене на сайті публічних держзакупівель Prozorro.

"Будівництво Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо (проектні роботи. Стадія "ТЕО")", - ідеться в оголошенні.

Очікувана вартість проектних робіт становить 148,5 мільйона гривень. Проектні роботи мають завершитися до кінця 2019 року.

Початок аукціону заплановано на 30 листопада.

Як повідомлялося, рік тому столична влада підписала угоду з представниками китайських компанцій China Railway International Group та China Pacific Construction Group щодо будівництва метро на Троєщину.

Однак у Міністерстві інфраструктури тоді ж заявили, що в найближчі кілька років будівництво четвертої лінії Київського метрополітену, яка повинна з'єднати Кільцеву дорогу та житловий масив Троєщина, неможливе з ряду причин.

Читайте також: Будівництво метро на Троєщину: китайці затвердили технічну документацію

Водночас, як заявив мер столиці Віталій Кличко у жовтні цього року, столична влада планує відкрити автомобільне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст за два роки.

Ймовірний термін будівництва метро на Троєщину - п'ять років. Проект передбачає будівництво нової лінії метрополітену протяжністю майже 18 км з 13 станціями, пересадковою лінією протяжністю 1 км між міською електричкою і новою четвертою лінією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-