Розкопки на Поштовій: експерти готують укріплення паль

Розкопки на Поштовій: експерти готують укріплення паль

Укрінформ
Розкопки на Поштовій площі у Києві, де нещодавно сталося підтоплення, можна буде продовжити після укріплення паль, відповідний проект уже розробляється.

Про це на брифінгу заявив директор КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" Максим Калінін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб надалі виконувати розкопки до відмітки 96-ї, потрібно зробити альтернативний варіант укріплення паль. На доручення заступника голови КМДА Олексія Резнікова розробляється даний альтернативний проект укріплення паль, він буде розроблений до кінця цього року", - зазначив Калінін.

Нині ж, за висновками Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, ситуація не становить жодної загрози для вже побудованих конструкцій, додав посадовець.

За його словами, станом на 13 серпня затікання води локалізовано, загроза відсутня. Розпочато роботи з перевірки дренажної системи.

Читайте також: Розкопки на Поштовій мають проводити фахівці, а не археолог без ліцензії – ІА НАН

"Внаслідок аварії на водогоні 9 серпня сталося витікання води, яка заповнила транзитний колектор, що проходить уздовж об’єкта будівництва, були переповнені дренажні колодязі. З грудня 2017 року призупинені будь-які будівельні роботи Управлінням охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації, тому ця дренажна система не добудована, і стався витік води в підземний простір. Генеральний підрядник оперативно відреагував на цю подію, ввімкнув насоси і почав відкачування води протягом півгодини (після того), як стався витік", - зауважив Калінін.

Раніше в Інституті археології Національної академії наук заявили, що без укріплення ділянки проводити будь-які роботи на Поштовій площі небезпечно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-