У Києві проходить акція

У Києві проходить акція "ПротиДій торгівлі людьми"

Фото, відео
Укрінформ
У Майдані Незалежності у столиці до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми проходить акція «ПротиДій торгівлі людьми».

Участь в акції беруть кілька десятків людей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми приєднуємося до всіх країн світу, які спільно сьогодні проводять інформаційні акції відповідно до встановленого у 2013 року Генеральною Асамблеєю ООН Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Сьогодні ми говоримо громадянам про цей злочин, сьогодні ми говоримо, що це таке, які форми його, як у нього не потрапити, а потрапивши, яку допомогу отримати», - повідомила під час офіційної частини акції заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович. 

Водночас перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук підкреслив, що два роки тому на міжвідомчій нараді з партнерами зі США вирішили активізувати роботу в напрямку протидії торгівлі людьми.

«І вже сьогодні ми маємо перші результати: ми втричі більше виявляємо цих злочинів, удвічі більше направляємо до суду і отримуємо вже реальні вироки», - наголосив Сторожук.

Заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк наголосив, що тільки протягом 2018 року на державному кордоні було ліквідовано 19 каналів потенційних переправ людей як у країни ЄС, так і в інші. 

«Нами врятовано, не побоюся цього сказати, спільно з нашими колегами з Національної поліції близько 30 наших дівчат, яких намагалися вивезти за межі України з метою подальшої сексуальної експлуатації», - зазначив Серватюк.

"ПротиДій торгівлі людьми" - акція у Києві / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

За даними Міністерства соціальної політики протягом першого півріччя 2018 року 112 громадян України встановлені особами, постраждалими від торгівлі людьми.

Разом з тим, протягом першого півріччя 2018 року Мінсоцполітики виявлено 51 особу, постраждалу від сексуального рабства, у 2017 році таких було 46. 

Начальник служби у справах дітей та сім'ї виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Валерій Танцюра наголосив, що нині дуже важко переконати постраждалих людей звертатися до правоохоронних органів.

«На жаль, дуже важко притягати до відповідальності тих, хто затягує людей в тенета рабства, і дуже важко, скажімо, змінити психологію людей, якщо вони відчувають себе обманутими, якщо відчувають певний дискомфорт, щоб вони зверталися до поліції. Хоча місто Київ подає приклад - кілька десятків статусів ми надали, але це досить мала цифра, тому що насправді під торгівлю потрапляють дуже багато людей і дуже малий відсоток постраждалих звертаються до правоохоронних органів», - наголосив у коментарі журналістам Танцюра.

Водночас, за його словами, мало людей, котрі їдуть на роботу за кордон, знають про небезпеку, яка їх може очікувати, не володіють іноземною мовою, підписують якісь папери, віддають свій паспорт, а потім працюють безкоштовно і проживають у поганих умовах.

«У Києві зафіксовано таких 130 випадків. Це за кілька років. Але це дуже мало. Насправді постраждалих набагато більше. Ця інформаційна кампанія якраз спрямована на те, щоб дати знання киянам, іншим людям, як протидіяти цьому явищу», -  зазначив Танцюра.

Читайте також: Денісова пояснила, чому багато українців стають жертвами торгівлі людьми

Акція «ПротиДій торгівлі людьми» відбувається в усіх обласних та районних центрах України. В Києві вона проходить в усіх районах столиці під патронатом Міністерства соціальної політики, Служби у справах дітей та сім'ї виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) у співпраці з Київським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, відділом ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного територіального управління Національної поліції у м. Києві, ГО «Фундація «Гармонізоване суспільство», Міжнародною організацією з міграції, МГО Кампанія А-21, Національною організацією скаутів України, БФ «Здорове дитинство без меж», інших за підтримки уряду Координатора проектів ОБСЄ в Україні та уряду Канади. 

Учасникам акції пропонуються пізнавальні ігри з питань обізнаності прав, обов'язків та безпечної поведінки, а також розповсюджуються інформаційні матеріали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-